Veste URIAȘĂ pentru BOLNAVI. Va fi DEZVOLTAT un medicament care tratează una dintre cele mai GRAVE BOLI

Veste URIAȘĂ pentru BOLNAVI. Va fi DEZVOLTAT un medicament care tratează una dintre cele mai GRAVE BOLI

Johnson&Johnson (J&J) va dezvolta şi comercializa un medicament al Arrowhead Pharmaceuticals pentru inactivarea genei hepatitei B. De asemenea, va cumpăra o participaţie minoritară la companie, într-un acord de peste 3,7 miliarde de dolari, informaţie care a dus la creşterea titlurilor acesteia cu 20%, transmite Reuters, informează news.ro

În cadrul acestui acord, Janssen Pharmaceuticals, divizie a J&J, o să obțină p licenţă mondială pentru medicamentul ARO-HBV al companiei Arrowhead, din California, dar și opţiunea de a colabora la maximum trei medicamente noi care folosesc tehnologia de inactivare a genelor (RNAi).Investiţia J&J s-a făcut la numai o lună după ce Arrowhead a publicat date dintr-un studiu clinic referitor la ARO-HBV, considerat revoluţionar de către analişti, care au mai adăugat că această companie are capacitatea să dezvolte un  tratament funcţional pentru hepatita B.

 

În luna august, în Statele Unite a fost acordată prima aprobare pentru un medicament RNAi, Onpattro, produs de Alnylam Pharmaceuticals, care a confirmat clasa medicamentelor de inactivare a genelor ca fiind noua frontieră în domeniul medicinei. J&J va investi 75 de milioane de dolari în acţiuni Arrowhead, la preţul de 23 de dolari pe acţiune. Conform unui comunicat al companiei, Arrowhead va primi în avans o sumă de 175 de milioane de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Arrowhead va mai primi până la 1,6 miliarde de dolari, în mai multe tranşe, pentru licenţa în domeniul hepatitei B, şi circa 1,9 miliarde de dolari sub formă de opţiuni şi plăţi eşalonate, pentru alte trei medicamente.