Opoziția vrea să beneficieze de dreptul la gălăgie în Parlament

Opoziția vrea să beneficieze de dreptul la gălăgie în Parlament

Noul Regulament, care impune ordine și disciplină pentru parlamentari, după care ar urma să funcționeze Camera Deputaților, a provocat un val de nemulțumiri în rândul Opoziției, care susține că îi este suprimat dreptul la liberă exprimare.

Decizia de a face un alt regulament, similar cu cel din Parlamentul european, a venit după ce reprezentanții USR au dat adevărate spectacole pe holurile Casei Poporului. Mai mult, ei au invitat și alte persoane din afară care au dat amploare circului, chiar s-au tăvălit pe jos și au urlat în numele democrației.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea (foto) este autorul acestui proiect de lege care schimbă regulile. Și de comportament, dar și pe cele vestimentare. Ieri, proiectul de modificare a regulamentului a trecut de votul deputaților.

● În inițiativa deputatului PSD de modificare a regulamentului se prevede ca aleșii care tulbură dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor să fie atenţionaţi, daţi afară din sala de plen sau sancţionaţi pentru că deranjează şedinţa prin comportamentul sau vocabularul acestora. Sancțiunile urmează să fie aplicate în mod gradual, în funcție de recidivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

● Sancțiunea cea mai gravă pentru parlamentarii scandalagii face referire la faptul că, fără a aduce atingere dreptului de vot în şedinţa din plen şi sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activităţile Parlamentului să fie pe o perioadă cuprinsă între 2 şi 30 de zile lucrătoare.

Liderul deputaților social=democrați, Daniel Suciu, a susținut, ieri, că prin proiectul de lege se urmărește să se scoată din Parlament comportamentele de mahala. Jignirile, fluierăturile, muzica pusă la boxe în comisii nu trebuie să se mai regăsească în comportamentul parlamentarilor, susține deputatul.

 

PNL acuză că e praf în ochi pentru a ascunde chestiuni grave

Modificările făcute la regulamentul Camerei Deputaților sunt o încercare a PSD de a întrerupe mandatul parlamentarilor incomozi, a spus, ieri, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, pentru Evenimentul Zilei. Potrivit lui Turcan, „așa cum în Piața Victoriei au bătut civili și în propriul partid interceptează și monitorizează telefoanele, prin noul regulament PSD-iștii vor să pună pumnul în gură Opoziției”. Turcan a precizat că PNL va ataca la CCR legea. Liberalii au aliați. Robert Turcescu a declarat, ieri, pentru EVZ, că PSD vrea să se întoarcă în anii 1990 și că PMP va susține demersul liberalilor la CCR.

 

USR nu vrea să facă o opoziție modestă

Liderul deputaților USR, Claudiu Năsui, a declarat, pentru EVZ, că pe cei de la Putere i-au deranjat protestele pe care le-au făcut ei în Parlament și că nu vor renunța. Nu vor face „o opoziție de catifea”: să vorbească de la tribună că nu e bine și doar să stea în banci votând împotrivă.