Mihaela Geoană: Postul de ambasador a fost o pălărie foarte mare pentru noi

Mihaela Geoană: Postul de ambasador a fost o pălărie foarte mare pentru noi

Mihaela Geoană nu a fost niciodată o persoană ostentativă. A fost nevoită să învețe să se comporte natural, dar sofisticat odată cu plecarea familiei la Washington, când soțul ei, Mircea Geoană, devenea cel mai tânăr ambasador din corpul diplomatic român.

Mihaela Geoană a rememorat ieri, pentru Evenimentul Zilei, acea perioadă. „Eram foarte tineri și propunerea a fost o surpriză. De obicei, joburile de vârf le obții la sfârșitul carierei, nu la început. A fost o pălărie foarte mare pentru noi. Dacă, după 17 ani de când ne-am întors, încă avem prieteni acolo, zic că ne-am descurcat”, a mărturisit soția diplomatului.

Pentru ea, ca tânără mamă, a fost o oportunitate fantastică. Nu doar de acolo, dar și datorită a ceea ce a deprins în America, a învățat să pună educația copiilor în prim plan. „Acolo nu se uită nimeni la cum te îmbraci și ce mănânci. Odată ce le intri la suflet și nu-i dezamăgești, acolo rămâi. Eu aveam o vecină de la care am învățat foarte multe. Colegii lui Mircea se mirau când auzeau că eu cheltuiesc jumătate din salariu pe creșa și grădinița copiilor”, a spus Mihaela. Copiii lor erau mici: Alex avea doi ani și jumătate, Ana, doar 6 luni.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu copiii la Casa Albă

„La Casa Albă eram invitați cu copiii, președintele (Clinton - n.r.) adora ca musafirii lor să vină cu toată familia. Și chiar dădea atenție tuturor”, ne-a povestit ea.

Mihaela recunoaște că venirea în țară a fost ca un duș rece: „Ne-am reacomodat la toate. Din păcate, asistăm la degradarea societății, dar sperăm că lucrurile se vor schimba”. Soția fostului ambasador recunoaște că nu a făcut niciodată o pasiune din gătit, dar nici nu face lucruri care cred alții că le face. „Merg la coafor la zece zile, nu fac mișcare atât cât mi-aș dori. Cred că de aceea gătesc așa frugal, numai salate”, a râs ea. A adăugat că mai face diverse combinații din „produse comestibile și le experimentez pe Mircea”.

Mihaela Geoană a mai învățat ceva în America: ce înseamnă acțiunile caritabile. Asta și face ea la Fundația „Renașterea”. Acel gen de acțiuni din care toată lumea are de câștigat.