Încă un albanez a fost prins la frontieră vrând să intre ilegal în România

Încă un albanez a fost prins la frontieră vrând să intre ilegal în România

Un al doilea albanez a fost depistat, în interval de numai câteva zile, în timp ce încerca să intre ilegal pe teritoriul României. Dacă primul a încercat să dea șpagă polițistului de frontieră, știind că nu are toate docuemntele necesare ca să intre în România, al doilea, probabil aflând că încercarea nu a mers, a vrut să intre clandestin în țară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au depistat un cetăţean din Albania, care intenționa să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera „verde”.Conform acordului de readmisie, cetăţeanul albanez a fost predat autorităţilor de frontieră sârbe, în vederea continuării cercetărilor. Albanezul a fost descoperit noaptea trecută, cu ajutorul sistemului de supraveghere. Se afla la aproximativ 200 m de frontieră spre interior.

”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana este un cetăţean albanez în vârstă de 22 de ani. Tânărul a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, întrucât dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei şi avea interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana fiind predată, în baza acordului de readmisie, autorităților sârbe”, a arătat  inspector principal de poliţie, Petre-Ionuţ Nicola.

Ne puteți urmări și pe Google News