Elon Musk, singurătatea elitei și efectul pervers al filantropiei multimiliardarului. Horoscop

Elon Musk, singurătatea elitei și efectul pervers al filantropiei multimiliardarului. Horoscop

Horoscop „Evenimentul zilei” din 10 iulie 1985 a fost scufundarea navei amiral Greenpeace, „Rainbow Warrior” de către serviciile secrete franceze, în portul Auckland. Două explozii puternice la ora locală 23:45 au scufundat nava în patru minute. Din nefericire fotograful portughez Fernando Pereira, 33 de ani, aflat la bordul navei, fost ucis în deflagrație. Poliția neozeelendeză a arestat agenții francezi sub mandat de omucidere cu premeditare. Nava urma să ia parte la proteste împotriva experiențelor nucleare franceze din atolul Mururoa. Acest episod a fost la originea filmului „Godzila” cu Jean Reno dar și a conceptului de „terorism de stat”.

 

 

Horoscop  Pe 10 iulie s-au născut Jean Calvin, Marcel Proust, Carl Orff, Arthur Ashe, Virginia Wade, Arlo Guthrie, Florin Zăgănescu, Vasile Şeicaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Horoscop Pe 10 iulie sunt în calendarul creștin-ortodox cei 45 de Mucenici din Nicopoleea Armeniei. Mare poveste, mă lași! Dar milionul de armeni creștini omorâți de turcii musulmani, unde este în calendar, mă rog frumos? Nimic, nici în ”Kalendar”!

 

Horoscop „Evenimentul zilei” din 10 iulie 1985 a fost scufundarea navei amiral Greenpeace, „Rainbow Warrior” de către serviciile secrete franceze, în portul Auckland. Două explozii puternice la ora locală 23:45 au scufundat nava în patru minute. Din nefericire fotograful portughez Fernando Pereira, 33 de ani, aflat la bordul navei, fost ucis în deflagrație. Poliția neozeelendeză a arestat agenții francezi sub mandat de omucidere cu premeditare. Nava urma să ia parte la proteste împotriva experiențelor nucleare franceze din atolul Mururoa. Acest episod a fost la originea filmului „Godzila” cu Jean Reno dar și a conceptului de „terorism de stat”.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți,  la ora la care închid acest articol, ora 00:30 a zilei de 10 iulie, ora României, din peștera Tham Luang din Thailanda au fost salvați 8 băieți. Mai rămân in interiorul muntelui, la 6 km distanță, încă patru băieți și antrenorul lor.

 

Din nefericire maștile marțiene ale lui Elon Musk nu au rezistat la apa noroiasă și la frecările și loviturile de pereții peșterii. Al doilea grup de patru băieți a fost salvat de scafandrii de elită britanici și australieni folosind echipamentul standard.

 

Horoscop Salvatorii se grăbesc, este o luptă titanică contra cronometru, frontul musonic de ploi care a făcut 44 de victime în Japonia se apropie de Thailanda. Și așa, sunt echipe care astupă non-stop fisurile din peșteri pe unde se înfiltrează apa. Până acum pompele submersibile de epuizment au evacuat din peșteră echivalentul a două sute de piscine olimpice, la un debit de 180.000 litri pe oră. În total sunt implicați în acțiunea de salvare 112 scufundători de elită, de mare clasă. Din 16 țări. Uneori mă simt bine în pielea mea de om, asistând de la distanță, dar în priză directă, la operațiunea de salvare. Este un lucru bun, oamenii arată că sunt oameni.

 

Horoscop Nu toți... ca de obicei, niște jigodii de jurnaliști bagă strâmbe, provoacă pe unul și pe altul. Mai întîi un jurnalist thailandez a dat toată vina pe antrenorul băieților. Cu toate că familiile băieților, imediat, au declarat că antrenorul a făcut un lucru bun cu excursia, a fost un accident, nimeni nu putea să prevadă inundațiile. Doar guvernul nu a dat niciun avertisment. Dar jurnalistul a continuat cu măgăriile. Așa că familiile băieților au trimis la redacția canaliei un călugăr budist. Care l-a luat la bătaie cum numai un călugăr budist știe. Jurnalistul a chemat poliția. Poliția a venit și a constatat: una bucată călugăr budist care stătea în lotus și își făcea rugăciunea împreună cu o parte a redacției și un jurnalist în criză de nervi care susținea că a fost bătut de călugăr. Poliția l-a arestat pe jurnalist pentru tulburarea ordinei publice și a unui ritual religios. Bun, nu știu dacă este adevăr, sau banc thailandez. Dar dacă le arde de glumă, înseamnă că au speranțe că o să-i salveze pe toți.

 

Mai este o parte discutabilă, care nu îmi place deloc. Tot niște jurnaliști de cacao i-au sărit în cap lui Elon Musk. Regret că nu sunt călugăr budist ca să le tăbăcesc puțin pielea. Pe scurt coprofagii îl învinuiesc pe Elon Musk de ”sindromul lui Superman”. Anul trecut Elon Musk a trimis 50 de unități Powerwall, cele mai avansate acumulatoare de putere din lume, ca să ajute spitalele din Puerto Rico după ciclonul care lăsase țara fără curent electric. Toate cele 50 de acumulatoare au ajuns în posesia bogaților și a politicienilor, niciunul nu a ajuns la vreun spital. Așa că presa de o anumită culoare se întreabă dacă ajutorul, bine intenționat, așa spun și ei, nu face mai rău, decât bine.

 

Horoscop În cazul peșterii Tham Luang o anumită parte a presei îi reproșează lui Elon Musk că prin trimiterea inginerilor lui în Thailanda, a precipitat lucrurile, i-a obligat pe scafandrii să înceapă, cu orice risc, operațiunile de salvare. Mai este un efect pe care presa de stânga nu-l menționează. Efectul pervers al filantropiei multimiliardarului. Ca deobicei, în astfel de ocazii de salvări lacrimogene, în care sunt implicați copiii, adolescenții - niște băieți deștepți s-au gândit să facă un ban și au organizat un teledon. Totul mergea bine, se strânseseră de la fraierii din toată lumea cam nouă milioane de dolari, dar anunțul lui Elon Musk de vinerea trecută, că se implică în salvare, a înghețat donațiile. Abia de au mai curs câțiva dolari. Omul de rând s-a gândit, foarte bine, că nu poate concura cu cele peste douăzeci de miliarde de dolari, averea personală a lui Elon Musk. Pe de altă parte inginerul Elon Musk are faima unui învingător.Tot ceea ce a gândit, a proiectat și a construit – a avut succes!  

 

Horoscop  Adevărul este altul. Mi l-a spus fina mea care lucrează cu el și de la care am majoritatea informațiilor. Elon Musk a fost foarte impresionat de accidentul băieților. Și el are băieți. Cinci. Gemeni și tripleți, cam de aceiași vârstă cu cei aflați în adâncul muntelui. Așa că... totul are o explicație!

 

O explicație este și faptul că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

 

 

 

٭         ٭         ٭

 

 

 

horoscop

 

BERBEC  Astăzi ești ușor neatent, distrat, probabil din cauza vremii capricioase. Evită neatenția, neglijența și mai ales nu te ocupa cu hârtii importante, contracte, diplome, certificate, titluri. Chibzuiala, tactul si umorul de care trebuie să dai dovadă astăzi constituie un bun exemplu şi in viitor de cum se poate aplana o criză. Astăzi s-ar putea sa ai de mediat între două persoane din anturaj. De dimineaţă te asaltează nişte veşti. Ascultă şi analizează bine înainte să iei o decizie.

 

horoscop

 

TAUR Ai nevoie de optimism și de planuri alternative. Evită persoanele negative care te compătimesc și te descureajează. Sfaturi bune găsești la semnele de foc, în special la Lei și Berbeci. O zi prietenoasă în care poţi să te relaxezi şi, dacă vrei, să laşi garda jos. Şi necazurile îţi par mai mici, sau începi să te obişnuieşti cu ele. Stelele favorizează cumpărăturile care le faci astăzi sau micile schimbări în ordinea lucrurilor.

 

horoscop

 

 

GEMENI  Nu trebuie să te repezi, mai ales dacă este vorba să convingi pe cineva. Ai multă energie, iar procesele tale mentale sunt foarte rapide, ceea ce se traduce printr-un debit verbal uriaș. Exprimă direct şi hotărât ce ai de spus. Stelele te favorizează în achiziţionarea unor obiecte de îmbrăcăminte de sezon cald pe care o sa le porţi cu plăcere, pentru că iţi stau bine (nu uita: inul și bumbacul!). Trebuie să te bucuri de această glorioasă vară chiar cu vremea și vremurile astea ciudate, capricioase şi chiar neplacute.

 

horoscop

 

RAC   Există o latură defensivă în zodia ta care se activează imediat ce apare o problemă. Ai un oarecare procent de noroc, dar trebuie să acționezi. Fii pragmatic, cu picioarele pe pământ. Astăzi, 10 iulie, se pare că ai de suferit din cauza timpului capricios, dar şi din cauza unor situaţii obiective. Luna în creștere declanşează unele situaţii la care te aşteptai mai puţin. În această perioadă ciudată, hai să-i spunem pe nume, nefastă, este bine să te abţii de la orice proiect nou, de la orice nouă asociere.

 

horoscop

 

LEU  Trebuie să iei mai multe informații despre situația cu care te confrunți. Cere și o părere competentă. În orice caz, ai multă nevoie de relaxare și odihnă ca să poți continua cu succes. Nu da bani cu împrumut, pentru că dacă îi dai astăzi sau chiar mâine, nu o să-i mai vezi niciodată înapoi. În această perioadă trebuie să te bazezi mai mult pe judecata rece decât pe trăiri, intuiţii şi sentimente. Mai ales nu da curs furiilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă.

 

horoscop

 

FECIOARĂ Domeniul sentimental este bine aspectat. O schimbare, probabil în bine. Ca să prevalezi, zâmbeşte şi uită-te în ochii oamenilor şi nu uita ca momentul de faţa este cel mai important. O zi profitabilă prin veştile şi informaţiile pe care le primeşti. O veste bună şi una rea. Pe care vrei să o primeşti prima? Stelele îţi sugerează să-ţi faci ordine în suflet şi în sertare.

 

BALANŢĂ  Nu ai multe motive de satisfacție. Amintește-ți proverbul „Morile Zeilor macină rar, dar extrem de fin!”. Nu arăta că suferi și pregătește planul „B”. Învingătorii sunt adesea virtuali. Astăzi se pot întâmpla multe chestii neplăcute dacă nu eşti atent şi vigilent. Statistic, pentru zodia Balanțelor dezechilibrate: cea mai neplăcută chestie este să te loveşti în colţul mesei când te repezi să răspunzi la mobil. O zi cam nesuferită. Evită enervarea şi lasă-i pe alţii să-şi rupă dantura.

 

horoscop

 

SCORPION  Primești o mulțime de informații, de vești. Trebuie să dai dovadă de organizare și de tact și să folosești datele care te avantajează în mod direct. Nu lăsa pe mâine treburile de astăzi! Evită să fii prea sensibil cu cine nu merită. Fii precaut în discurs şi promisiuni.  Bioritmul este negativ. Adică, eşti depresiv, obosit şi cu gândul aiurea, fără putere de concentrare. O configuraţie aparte te îmbie în această perioadă şi încă câteva zile după, să te identifici cu propriile proprietăţi şi bunuri şi să cheltuieşti mult.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Este doar un fault de joc. Iubirea ta cea mare a făcut o gafă, sau ceva asemănător. Nu trebuie să exagerezi, dar nici să treci cu vederea. În general, continuă perseverent pe drumul actual! Încă o zi dinamică, cu o desfăşurare aproape surprinzătoare. Eşti mereu surprins(ă) de cât de rapid poate să treacă timpul. Pentru unii dintre Săgetători este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă. Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau care are cu adevărat nevoie de ajutor.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Ești în criză de timp fie că ești la muncă, fie că ești în vacanță. Nu promite nimic, nu poți să ajungi în două locuri în același timp. Trebuie să te zorești ca să recuperezi timpul pierdut. Trebuie, de asemenea, neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp. Aspecte favorabile par că te avantajează mai ales în planul mental, al proiectelor, şi prin urmare logică, pe plan social.  Trebuie neapărat să analizezi evenimentele din ultimul timp, să tragi concluziile care se impun şi sa iei imediat măsurile necesare.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Stelele îți sunt favorabile în mai toate domeniile. Trebuie să profiți de oportunitate, fă-ți un plan tactic și promovează-ți cu energie interesele tale personale, dar fără publicitate. Chiar dacă „nimc nu este important”, dupa cum spune Kabbala, dimineața poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme. Dar nu poţi, s-au aglomerat prea multe. Partenerul tau se întoarce sau pleacă, nici el nu ştie. Atenţie, mare atenţie! Fii conservator şi precaut. Dă adevarata importanţă lucrurilor şi foloseşte propria scală de valori.

 

horoscop

 

PEŞTI Nu poți să te plângi că nu ai probleme. Lucrurile sunt serioase și așteaptă intervenția ta energică. Familia și prietenii te sfătuiesc, ascultă și folosește cu inteligență informațiile date. Cine se trezeşte de dimineaţă aceluia îi este foarte somn. Asta este toata filozofia şi ar fi bine să-ţi cruţi fortele incepand chiar de astăzi, pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta. Astazi sinergia si configuratia planetelor te avantajeaza in dragoste si relatiile sociale, dar sunt mai putin favorabile la bani si glorie.  

 

horoscop