Papa Francisc, PREZICERI înfiorătoare despre transformarea Pământului „într-o grămadă de MOLOZ şi DEŞERTURI”

Papa Francisc, PREZICERI înfiorătoare despre  transformarea Pământului „într-o grămadă de MOLOZ şi DEŞERTURI”

Papa Francisc a cerut vineri guvernelor să își îndeplinească angajamentele de a reduce încalzirea globală, avertizând că schimbările climatice, dezvoltarea nesustenabilă și consumul continuu amenință să transforme Pământul într-o grămadă de „moloz şi deșerturi”.

Papa Francis a cerut guvernelor să-și onoreze angajamentele din cadrul Acordului de la Paris și a spus că instituțiile precum FMI și Banca Mondială au avut roluri importante de jucat în promovarea reformelor durabile.

"Există un pericol real că vom lăsa generațiile viitoare doar moloz, deserturi și refuzuri", a avertizat el. Conferința de vineri a fost cea mai recentă dintr-o serie de inițiative ale Vaticanului menite să dezvolte un sentiment de urgență cu privire la încălzirea globală și amenințarea pe care aceasta o reprezintă, în special, celor mai săraci și mai marginalizați din lume.

Recent, Papa Francisc a invitat directori din petrol și investitori la Vatican pentru o conferință cu ușile închise, unde i-a îndemnat să găsească alternative la combustibilii fosili.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri, Papa Francisc a dat o masă şi a mulțumit și grupurilor de ajutorare care salvează și îngrijesc migranții și denunță "ipocrizia sterilă" a celor care privesc indiferent spre cei săraci care caută o viață demnă, notează theguardian.