Trump i-a PROPUS lui Macron să SCOATĂ Franța din UE în în schimbul unui acord BILATERAL avantajos

Trump i-a PROPUS lui Macron să SCOATĂ Franța din UE în în schimbul unui acord BILATERAL avantajos

În timpul vizitei la Washington a liderului francez, președintele Trump i-a propus ca Franța să iasă din UE pentru a semna un acord bilateral cu SUA.

Ziarul american Washington Post (unul dintre adversarii cei mai înverșunați ai lui Trump) scrie că în timpul vizitei lui Macron în Statele Unite, în luna aprilie, președintele american i-ar fi sugerat oaspetelui său să iasă din Uniunea Europeană pentru a semna un acord bilateral cu țara sa.

Potrivit Wa-Po, Trump i-a promis lui Macron condiții mult mai avantajoase în acest acord bilateral decât le are Franța în UE.

Potrivit editorialistului Josh Rogin, propunerea lui Trump se înscrie în campania pe care acesta o duce împotriva UE. Într-adevăr, liderul american critică cu regularitate relațiile comerciale dintre UE și SUA și se plânge că Bruxelles-ul profită de Washington, dovadă fiind deficitul de 151 de miliarde de dolari anual.

Ne puteți urmări și pe Google News

Același ziar american scrie că Trump i-ar fi zis lui Macron, literal: „Evident, Uniunea Europeană a fost creată pentru a profita de Statele Unite, pentru a ne jefui pușculița”.

În ultimele luni, Trump s-a angajat într-o confruntare comercială dură cu UE dar și cu China și Canada.