Amendă usturătoare pentru 5 grupuri medicale din România privind celulele stem

Amendă usturătoare pentru 5 grupuri medicale din România privind celulele stem

MedLife a recunoscut practicile anticoncurenţiale de pe piaţa celulelor stem şi a anunţat Bursa de Valori Bucureşti cu privire la amenda dată de Consiliul Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a amendat cinci centre medicale (Medicover Hospitals, Med Life, Arcadia Hospital, Genesys Medical Clinic şi Rur Medical) şi 2 bănci de celule stem (Stem Sure Solutions şi CBC Laboratories) pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa serviciilor medicale furnizate de maternităţi private.

Centrele aveau contracte de exclusivitate cu cele două bănci de celule stem şi îşi îndrumau pacientele către acestea. În concluzie, pacientele au avut posibilităţi minime de a opta pentru o altă sursă de celule stem. În cazul în care acestea ar fi ales o altă instituţie, ar fi plătit un preţ mult mai mare.

Mai multe grupuri medicale au fost amendate de Consiliul Concurenței din cauza practicilor anticoncurențiale pe piața celulelor stem.  MedLife a recunoscut practicile anticoncurenţiale de pe piaţa celulelor stem şi a anunţat Bursa de Valori Bucureşti cu privire la amenda dată de Consiliul Concurenţei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a constatat că acordurile încheiate între întreprinderile mai sus menţionate reprezintă încălcări ale art. 5 alin. (1) din Legea concurenţei, respectiv înţelegeri anticoncurenţiale care au avut ca efect restricţionarea semnificativă a concurenţei pe piaţa serviciilor de prelevare, procesare şi stocare de celule stem. Fiecare dintre întreprinderile aflate sub investigaţie au recunoscut în mod expres, clar, neechivoc şi în integralitate fapta, astfel cum aceasta rezultă din Raportul de investigaţie al Consiliului Concurenţei”, se arată în informarea trimisă BVB.