În ședința conducerii Camerei Deputaților din 11 iunie, PSD-iștii au început „retrogradările” cu fostul lor premier: l-au mutat pe Victor Ponta din Comisia de politică externă în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, unde era un loc liber.
„Răzbunarea este arma prostului”, a comentat Ponta. Comisiile pentru abuzuri sunt aproape „invizibile” în Parlament, în timp ce comisiile pentru politică externă le oferă membrilor ei numeroase ocazii să se facă cunoscuți în străinătate.
Pe tobogan
După ce s-a aliat cu fostul premier Sorin Grindeanu și a fost exclus din PSD, social-democrații i-au retras lui Ponta toate funcțiile de conducere din Parlament prin care acesta putea să își cultive interesul pentru politica externă: președinte al Comisiei pentru afaceri europene, președinte al Grupului de prietenie cu Turcia și președinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.
Au astupat cea mai mare gaură
Alți cinci deputați ex-PSD care s-au înscris recent în partidul lui Victor Ponta au fost trimiși, la pachet, tot pe 11 iunie, în Comisia pentru drepturilor omului, culte și problemele minorităților naționale din Camera Deputaților: Nicolae Bănicioiu, Mircea-Titus Dobre, Marilena Meiroșu, Gabriela Podașcă și Alin Văcaru activau în comisiile de politică externă, buget-finanțe și învățământ.
Haz de necaz
Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu, a spus în ședința în care s-au făcut transferurile că cei 5 deputați merg „în cea mai suferindă comisie, unde este un deficit de şapte locuri”.
„Eu, făcând doar o glumă, doream să vă mulţumesc că la Comisia pentru minorităţi aţi propus să intre acest lot; poate trebuia înainte să votăm Legea autonomiei, şi atunci poate trecea”, a glumit atunci deputatul UDMR Szabo Odon.