Inspecția Judiciară CÂȘTIGĂ procesul cu CSM privind CENZURAREA raportului efectuat la DNA

Inspecția Judiciară CÂȘTIGĂ procesul cu CSM privind CENZURAREA raportului efectuat la DNA

Curtea de Apel București a judecat dosarul în care Inspecția Judiciară a contestat în instanță o hotărâre a CSMm privind un control la DNA.

Mai exact, Inspecția Judiciară acuza că CSM ar fi încercat o cenzurare incorectă a raportului.
 
Soluția pe scurt a Curții de Apel este:  
 
„Respinge excepţia inadmisibilităţii şi excepţia lipsei de interes ca neîntemeiate. Admite acţiunea: Anulează în parte Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM nr. 686/31.10.2017, respectiv art. 3,4 şi 5 din hotărârea atacată. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul PÎCCJ – DNA ca neîntemeiată. Cu recurs. Pronunţată în şedinţă publică."
 
Reamintim că Inspecţia Judiciară a acţionat în instanţă CSM, în cazul raportului de control de la DNA, după ce Secţia de procurori ar fi eliminat din raport anumite constatări faptice, ceea ce relevă un precedent periculos, a declarat inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei, Gheorghe Stan. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, iar acţiunea Inspecţiei Judiciare a fost înregistrată în 27 februarie 2018.
 
„Pot să confirm că, în acest moment, există înregistrată pe rolul instanţei de contencios administrativ o acţiune a Inspecţiei Judiciare prin care contestăm hotărârea Secţiei pentru Procurori a CSM, de aprobare a raportului de control al DNA. Am făcut acest demers pentru că, în opinia conducerii, acest precedent este unul periculos pentru independenţa Inspecţiei Judiciare, cât şi a inspectorului judiciar", a declarat inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan.