Ce cred turiștii despre Timișoara, viitoarea capitală Culturală Europeană în 2021

Ce cred turiștii despre Timișoara, viitoarea capitală Culturală Europeană în 2021

Sociologii Universității de Vest din Timișoara au cercetat felul în care orașul de pe Bega e perceput de turiști. Jumătate din turiștii care ajung la Timișoara provin din Germania, Serbia, Italia și Marea Britanie, iar durata medie a sejurului este de două nopți. Majoritatea vin în capitala Banatului pentru recreere, business, studii sau vizitarea prietenilor.

Din studiul realizat de UVT mai aflăm că cel mai vizitat obiectiv de către turiștii străini este centrul istoric, urmat de Catedrala Mitropolitană și centrul comercial Iulius Mall.

Pe durata cercetării au fost intervievați 1.000 de turiști străini. Ei sunt mulțumiți de faptul că în esență, zona cenmtrală e pietonală, dar nu înețel de ce nu e accesibilizată pentur persoanele cu dizabilități, sau de ce lipsesc toaletele publice, zgomotul urban prea mare și lipsa curățeniei stradale fiind alte minusuri care le sar în ochi străinilor ce ajung la Timișoara. 87% dintre turiștii străini s-au arătat mulțumiți de raportul calitate preț, în hoteluri și restaurante, dar critică pregătirea profesională și amabilitatea personalului.

Însă Timișoara este percepută ca un oraș sigur, iar comportamentul localnicilor este unul prietenos.  Din turiștii străini intervievați, 93% au declarat că vor recomanda și altora Timișoara,  datorită faptului că este un oraș sigur, cu o arhitectură frumoasă, cu zone pietonale atractive și cu localnici prietenoși. (Foto: Adrian Pîclișan)

Ne puteți urmări și pe Google News