Avantajele și pericolele consultării horoscoapelor. Horoscop

Avantajele și pericolele consultării horoscoapelor. Horoscop

Horoscop Eram și sunt prea sărac pentru cheltuielile pe care le-ar fi subînțeles susținere și primirea titlului de doctor în astrologie, de călătorii și alte eforturi financiare pe care nu mi le-am putut permite. Dar știu destule, mi-a folosit documentarea și cercetarea pentru întocmirea tezei. De fapta asta contează, știința, nu titlul!

 

Horoscop Pe 4 mai s-au născut:  Audrey Hepburne, Bartolomeo Cristofori, Hosni Mubarak, El Cordobes, Lawrence Rawl, Mircea Basarab, Anghel Iordănescu, Alexandru Arşinel, Daniela Caraman Fota, Mihaela Runceanu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Horoscop În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Valerian, Nichifor şi Pelaghia. Nimic în „Kalendar”, strămoșii noștri cam munceau, nu se încurcau.

 

Horoscop Despre teoria conspirației privind moartea Mihaelei Runceanu poate consultați http://evz.ro/misterul-asasinatului-mihaelei-runceanu-racii-au-o-zi-inspirata.html.

 

Horoscop Altceva doream să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți. Despre avantajele și pericolele consultării unui horoscop, sau cererea sfatului unui astrolog.

 

Horoscop Ieri de dimineață, tot căutând prin pachetele cu cărți și documente am dat de teza mea de doctorat în astrologie ”New Down of Astrology” pe care urma să o susțin la Academia Sirius prin îndrumarea Madrasse Omar Khayyam. Au trecut peste douăzeci de ani și uitasem de ea. Nu am susținut-o, nu am trimis-o la profesorul îndrumător pentru referatul final, la Derek Parker. Eram și sunt prea sărac pentru cheltuielile pe care le-ar fi subînțeles susținere și primirea titlului de doctor în astrologie, de călătorii și alte eforturi financiare pe care nu mi le-am putut permite. Dar știu destule, mi-a folosit documentarea și cercetarea pentru întocmirea tezei. De fapta asta contează, știința, nu titlul! Pe de altă parte și Madrasee Omar Khayyam s-a mutat din Teheran, de pe bulevardul Kharim Khan-e-Zand, numărul 147, în Jaipur, India. În ultimii ani s-a renunțat la astrologia științifică europeană, persană, și s-a căzut în superstiția astrologiei vedice, așa că nu m-aș mai înțelege cu nimeni din fosta mea școală.

 

Horoscop În unul din capitolele tezei, capitolul VII, prezentam situația globală a astrologiei la sfârșitul secolului XX. Făceam și unele considerente asupra avantajelor și pericolelor consultării de către public a horoscoapelor anuale, săptămânale, sau zilnice.

 

O să fiu mai scurt, am văzut că cititorii nu prea au timp de multă teorie și de aceea nici nu citesc cu atenție ceea ce scriu. Numai așa se explică numărul foarte mare de cereri de horoscoape personale, cu toate că am scris mereu că NU fac în niciun caz și în nicio împrejurare, teme natale pentru public.

 

Horoscop Avantajele consultării unui horoscop sunt multiple. Mai ales când ești într-o cumpănă, nu știi ce să faci, ce drum să iei. Un horoscop făcut cu profesionalism îți poate da o idee, un amănunt care să te facă se iei o decizie corectă. Horoscopul pe zodii este general, este făcut schematic, ca răspuns la câteva trăsături caracteristice pentru fiecare zodie. Ca să-ți fie de folos horoscopul, trebuie să particularizezi la situația ta personală, să adaptezi. Calcului sinastric, de compatibilitate, te poate ajuta să știi dacă persoana cu care ești, sau vrei să intri într-o legătură, ți se potrivește, sau nu. Bursa, cursele, pariurile sunt alte domenii care pot fi slujite de astrologie. Astrologia poate da răspunsul bun pentru stabilirea momentului prielnic pentru un eveniment. Nunți, botezuri etc. Dar și începerea unei afaceri. Tratative și negocieri. Astrologia medicală, puțin studiată și practicată la noi, poate reuși acolo unde medicina alopată se oprește. Să ne amintim că Nostradamus era medic. ”Astrologia este o metafizică veselă” - nu în cele din urmă un horoscop ce conține o doză de umor poate să te facă să începi ziua ta cu optimism și cu zâmbetul pe buze.

 

Horoscop  Pericolele consultării unui horoscop sunt multe și deloc neglijabile. Dacă te aștepți ca un horoscop să-ți ghicească viitorul, du-te la vrăjitoare, astrologia nu se ocupă cu așa ceva. Pe de altă parte oferta astrologică de la televiziuni, în special, dar și din revistele de femei este sub orice critică, te poate pune pe căi greșite. Se prezintă drept horoscoape tot felul de invenții și inepții, gen numerologie, care nici măcar numerologie nu este. Tot felul de escroci și șarlatani care pun markeri negativi, vă sperie, ca să cereți consultații personale pe bani, să deveniți clienți fideli. Dacă convingerile religioase sau de altă natură nu vă permit, NU consultați horoscopul. Evitați horoscopele care nu sunt semnate, nu le consultați, cu siguranță că au fost generate de un robot pe net, sau pe cele traduse din revistele străine, sau după cine știe ce site de pe net. Pot să fie calculate pentru Australia, de exemplu, nu se potrivește cu nimic de la noi. Evitați pe cei care amestecă astrologia cu numerologia, tarotul, runele etc.

 

Horoscop Capitolul VII are 23 de pagini, nu pot să le citez pe toate. O să mai revin asupra problemei, dacă vă interesează, scrieți-mi, știți unde. Dar, pentru Numele lui Dumnezeu nu-mi mai cereți să vă fac horoscope, că NU fac și nici nu fac excepții! Am depășit etapa aceasta, am făcut destule teme. Nu mai fac, am jurat pe Biblie și dintr-un motiv foarte clar: nu știu dacă sunt chiar atât de bun încât am prevăzut întotdeauna exact și corect ce o să se întâmple cu consultantul, sau, prin enunțarea unor direcții de dezvoltare a viitorului și prin ”baraka” mea, am obligat consultantul să respecte fără abatere ceea ce am scris în interpretarea temei. Este periculos, sau foarte avantajos, să ai un horoscop întocmit de mine! Depide...

 

Dar puteți să-mi consultați horoscopul pe zodii, cel de aici, din EvZ, este singurul pe care îl citesc și pe care îl iau în seamă, este făcut după metodele astrologiei creștine ale cardinalului Pierre d’Ailly și interpretat prin teoria ciclurilor și cheile papei Urban. Asta până mâine, poate o să mai discutăm pe temă, este doar, o altă zi!

 

NOTĂ  După cum știți, regula rubricii mele este să-mi trimiteți opiniile dvs, dacă aveți, la dom.profesor@gmail.com. Așa putem avea un dialog decent și la vedere, nu anonim. Din multe și variate motive, arătate în ultimii șapte ani, postările de pe forum se șterg imediat, sau aproape imediat, indiferent de conținutul lor.

 

 

 

٭                 ٭                  ٭

 

 

 

 

horoscop

 

BERBEC  Păstrează-ţi calmul şi umorul, mai ales în relaţiile de familie. Veşti bune, de departe. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare rezonabil.  Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună. Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi confesiunile mincinoase. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia. Atenţie la regimul haotic climatic şi la condusul maşinii. Nu ar fi o idee rea să faci în acest sfârşit de săptămână de lucru  şi o vizită la cei dragi, la părinți, sau la copii, la prieteni.

 

horoscop

 

TAUR  Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale finanţelor domeniului în care activezi. Eşti ca un strateg de birou : cu toate că ai idei sclipitoare nu ai nici cheful şi nici putinţa să le pui în practică. Cu toate că este o zi fastă, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când discuti, negociezi şi mai ales în convorbirile la telefon ! Odihneşte-te mai mult şi evită discuţiile în contradictoriu, mai ales astăzi, când un vechi prieten te poate decepţiona – nu-i lăsa şansa să se facă de râs.

 

horoscop

 

GEMENI  Ziua de astăzi este un segment de timp contradictoriu. Este, în primul rând, o contradicţie între planurile şi dorinţele tale şi răspunsul anturajului. Posibile discuţii aprinse, până la urmă pentru probleme minore. În această perioadă nu prea este bine să călătoreşti pe distanţe lungi. Este şi o perioadă mai deosebită în care ai fel de fel de idei trăsnite şi de păreri ciudate. Despre lume, femei, bărbaţi şi animăluțe... imaginaţia ta, volumică aş putea spune, nu îţi dă pace. Este un dar, dar şi un blestem ! Dă curs inspiraţiei, creaţiei şi nu te lua după corbii croncănitori de veşti rele.

 

horoscop

 

RAC   O decizie nu se dovedeşte foarte inspirată. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine. Temperează-ţi partenerii, colegii prea focoşi. O zi cu aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite. Fii foarte precis şi direct, atît în comunicare cât şi mai ales în analiză şi sinteză. Sigur, dacă te pricepi la sinteză.

 

horoscop

 

LEU   Este o zi a nesimtirii, pe româneşte. Cine este mai nesimţit – caştigă! Cine nu arata ca este atins, este invingator! Si mai bine este sa nu intri in aceasta competitie. De fapt tu, dragă prietene, esti ca celebrul alergator Zatopek – nu concurezi decat cu tine insuţi, nu te întreci decât cu propria persoană! Stai si configureaza – jocurile nu au fost facute, sau nu sunt jocuri! Stelele spun ca ar fi o perioada buna de noi aliante si noi jocuri. Nu risca, sau riscă fără risc! Oricum, păstrezi status quo, dar nimic nu mai este cum a fost, iar ceea ce se va intampla nu este chiar exact cum doreai. Ai vesti, sau macar promisiuni, ca incep sa-ti intre ceva bani in buzunar. Poti incepe schimbarile pe care le ai de mult in minte.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Este ziua cheltuielilor si a grijilor nefondate. O mulţime de persoane vin la tine cu mana intinsa, sau primesti facturi cat cuprinde, arată aspectele lui Mercur şi Jupiter. Unele justificat, altele nu! Se profileaza pierderea acea de bani care este ca sabia lui Damocles. Dar cine mai ştie astăzi legenda sabiei?! Asa ca poti, cu abilitate si curaj, să te delimitezi de pierdere. Amână, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.  A doua parte a zilei este mai bună, iar seara chiar foarte bună.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Planurile facute astăzi aduc în viitor rezultate bune. Stelele au un moment de transparenţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie. Evită spaţiile largi cu prea mult curent şi locurile aglomerate. Nu călători pe întuneric, sfat general valabil! Continuă aspectul de zilele trecute: „o hotărâre de mai demult nu se dovedeşte cea mai potrivită” şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată - după cum arată planetele colective şi mai ales Uranus din Berbec – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară.

 

horoscop

 

SCORPION  Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor de investiţii. Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Trebuie sa te intorci la radacini, in trecut – spune horoscopul tau – ca sa gasesti explicatii si solutii pentru prezent.

Esti si intr-o perioada usor vulnerabila, atentie la izbucnirile emotionale si la regimul alimentar. Sanatatea este binisor aspectata, evita persoanele care sunt evident “racite”, la propriu şi figurat.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  O zi agitată şi încordată, de fapt, pana la urma, pentru un lucru de nimic. Totuşi, toţi cei pe care îi întâlneşti astăzi par că sunt binevoitori şi că doresc să te ajute. Afacerile personale sunt foarte bine aspectate, mai ales pe seară. Cu toate că cineva aşteaptă un răspuns, nu trebuie să te grăbeşti. Astrele favorizează noile idei, emise fie că le foloseşti pentru disimulare, fie că doreşti să se îndeplinească. Este bine sa-ti vezi de treburile tale, fara prea multe proiecte de viitor si cheltuilei insemnate. Ofera-ti prilejuri de multumire si satisfactie. Odihneste-te mai mult si respira aer curat. Orele serii sunt avantajoase dragostei. Deci, o seara plăcută şi romantică.

 

horoscop

 

CAPRICORN  Astăzi este o zi în care trebuie să te hotărăşti. O decizie se impune şi timpul a început să vină. Nu este nici o grabă, configuraţia care te avantajează în luarea unor decizii înţelepte şi profitabile se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, până pe la jumătatea lui mai. Dar trebuie să te gândeşti la deciziile pe care trebuie să le iei şi la modul în care acestea trebuie să prindă viaţă. Domeniul de aplicare sunt în primul rând afacerile şi relaţiile de afaceri, dar şi prietenii şi duşmanii ştiuţi şi neştiuţi şi face parte din măsurile sigure şi verificate de supravieţuire.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Poziţiile reciproce ale lui Venus, Marte şi Mercur indică reuşită şi succes. De asemenea cheltuieli, dar şi posibile încasări mari, sau începutul unor proiecte şi relaţii foarte profitabile. Sunt o serie de evenimente, însă, provocate de Mercur, care, până la urmă au o latură comică şi o mare doză de neprevăzut. Singurele influenţe negative sunt date de Saturn - configuratie  care provoacă întârzieri şi neînţelegeri. Dedică ziua, sau măcar seara, celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi.  Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi pot aduce dividente plăcute în viitor.

 

horoscop

 

PEŞTI   Ziua de astăzi este o perioada mincinoasa.  Toata lumea minte pe toata lumea, din diverse motive. Daca ar fi sa ne luam dupa Zohar,  Cartea Splendorilor, una dintre mărturiile Kabbalei, sunt permise şi placute Domnului “…doar minciunile si viclesugurile pornite din dragoste. Caci mare este tulburarea barbatului si a femeii cand sunt indragostiti si altele sunt Legile dupa care sunt şi trebuie judecati”. De aici, probabil, a venit in jurisprudenta moderna circumstanta atenuanta pentru “crime pasionale”. Atenţie la minciunile pe care le spui şi pe care le auzi astăzi!

 

horoscop