Editura Evenimentul si Capital

Misterul asasinatului Mihaelei Runceanu. Racii au o zi inspirată, Capricornii nu sunt în apele lor │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 5811 Vizualizari

Teoria conspirației spune că moartea violentă a frumoasei cântărețe Mihaela Runceanu rămâne un mister încă nedezlegat. În acea toamnă tulbure a anului 1989, cu un vârf în timpul Congresului al XIV-lea PCR, au încetat din viață, accidente suspecte și morți subite, mai multe persoane importante, dar și din rândul activiștilor de partid și a structurilor de forță. Anchetele care urmau să stabilescă cauzele morților s-au lungit și, apoi, după decembrie 1989, au fost uitate. Toate, mai puțin cazul Mihaelei Runceanu, care era foarte iubită de public. În 36 de ore s-a confecționat la repezeală un asasin și s-a închis cazul!

HOROSCOP    Pe 4 mai s-au născut:  Audrey Hepburne, Bartolomeo Cristofori, Hosni Mubarak, El Cordobes, Lawrence Rawl, Mircea Basarab, Anghel Iordănescu, Alexandru Arşinel, Daniela Caraman Fota, Mihaela Runceanu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Valerian, Nichifor şi Pelaghia.

Nimic în „kalendar”, dacii cam munceau, nu se încurcau.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, era mult mai mică ca mine, dacă ar fi trăit, Mihaela Valentina Runceanu ar fi împlinit, astăzi, 62 de ani. Ce petrecere frumoasă ar fi dat, Dumnezeu s-o odihnească la loc cu Lumină!

S-a născut la 4 mai 1955, la Buzău, într-o familie de oameni cumsecade. Foarte frumoasă şi foarte talentată, Mihaela a excelat în tot ce a făcut. Prima la studiile clasice de muzică, prima la muzică uşoară, prima la concursuri, asta pentru cei mai tineri, care nu ştiu mare lucru despre Mihaela. Era foarte iubită de lume, în anii 70’, 80’, mai ales că îi învăţa şi pe alţii cum să cânte, era profesoară la Şcola Populară de Arte, parcă aşa se numea. Şi astăzi mai ascult cu plăcere vinilurile ei scoase la „Electrecord”. O voce plăcută, care te făce să te simți bine!

Ne-am încrucişat drumurile o singură dată, la Otopeni, în 1985, parcă. Eu veneam din Liban, sau Siria, ea nu ştiu de unde. A auzit că întrebam pe cineva să mă ducă în Matei Ambrozie şi mi-a propus să facem taxiul pe din două, a spus că ea stă în Dristor. Parcă aşa îmi amintesc...

Dar nu ştiu ce a intervenit, au luat alţii taxiurile, Mihaela a dispărut şi atunci a ajuns şi maşina de serviciu de la firma mea.

Pe 2 noiembrie 1989, dimineaţa, pe la ora 10, eram la şosea, la Centrala de Externe, ca să obţin afidavitul de curier diplomatic pentru transportul în Canda a unei oferte strict secrete. Ceva cu CANDU. Când, colonelul Oprea de la „Romtehnica”, întreprinderea de comerţ exterior a armatei, aflat şi el cu treburi la Centrală, îmi spune, şoptit, la ureche, pe culor: „ai aflat, au lichidat-o pe Mihaela Runceanu!” Rămân, prost. Zic: „de către cine?” Bunul colonel se uită în sus, dă ochii peste cap, fără un cuvânt. Asta însemna securitatea, Big Brother.

Moartea, asasinatul Mihaelei Runceanu, din noptea de 1 spre 2 noiembrie 1989, în jurul orei 01:00 - conform teoriei conspiraţiei, rămâne un mister! Sunt multe lucruri care nu se potrivesc.

În mod convenabil, miliţia arestează în numai 36 de ore pe un tip din anturajul artistei, furnizor de casete VHS cu filme. După studiile făcute de specialişti, forensici din State, asasinul condamnat, pe nume Daniel Cosmin Ştefănescu, nu corespunde cu profilul unui ucigaş care să sugrume, de două ori la rând, o femeie. Pentru furt? Asasinul condamnat provenea dintr-o familie înstărită, tatăl director în Ministerul Petrolului, mama profesoară la Petrol şi Gaze şi avea tot ce îi trebuie. Dar, era un caracter slab, cu un comportament eratic, profund labil. Mai şi bea, pe deasupra. A fost “papagalul” ideal, țapul ispășitor care acum este ferm convins că el a făcut asasinatul. Astfel de persoane labile dezvoltă un complex de vinovăţie şi își asumă orori pe care nu le-au comis.

Fiind mai mereu beat și având o foarte proastă părere despre el însuși, a acceptat ceea ce i s-a sugerat, că, la beție, a ucis-o pe Mihaela. A fost condiționat așa de bine și pedeapsa executată este un argument în plus pentru el, așa că, chiar în fața detectorului de minciuni, Codrin va pleda vinovat, iar poligraful va confirma acest lucru. Și nu va renunța în ruptul capului la vinovăția lui. Este ceva care îl scoate din anonimat, este asasinul Mihaelei Runceanu! Au mai fost cazuri similare destule, în istoria criminalisticii mondiale. A fost la momentul şi locul nepotrivit. Dar multe lucruri nu se potrivesc, de exemplu, asasinul condamnat nu a ştiut să răspundă cu ce a dat foc garsonierei Mihaelei.

Condiţionat psihic şi bine burduşit de miliţeni, Codrin a recunoscut, în 1989, toate capetele de acuzare. Un tip care nu avea nicio amendă de circulaţie, fără cazier, sare direct la tâlhărie cu omucidere deosebit de gravă! Dragi lupi, padawani şi hobbiţi ştiţi câtă hotărâre şi putere îţi trebuie ca să strângi de gât o femeie? De două ori?! Un bețiv nu poate să facă asta, nu are controlul fizic, un asasin profesionist, da, cu siguranță!

Teoria conspirației spune că Mihaela era destul de legată de ceea ce urma să se întâmple peste o lună de zile în România, probabil că avea legături destul de strânse cu un grup de conspiratori. Ceva nu a mers cum trebuia și Mihaela a fost lichidată!  

Trebuie să vă mai mărturisesc ceva, dragi lupi, padawani și hobbiți, ceva care face parte tot din teoria conspirației. În toamna anului 1989, cu un vârf în timpul Congresului al XIV-lea al PCR, au fost tot felul de accidente și morți suspecte printre acvtiviștii de partid și ofițerii din structurile de forță. Se lichidau între ei, în lupta pentru putere, anchetele care urmau să stabilească cauzele morților nu au mai continuat, din motivele pe care le știți. Cred că atunci am auzit de mai mult de o duzină de cazuri. Ba, la un moment am exclamat: ce-or avea ăștia, a dat boala și blestemele în ei!

M-au năpădit amintirile, așa că mă duc să ascult vinilurile cu Mihaela Runceanu pe vechiul meu pick-up cehesc “Tesla Supraphon NZC 142”, tot din aceleaşi timpuri cu plăcile. Nu amestecaţi lucrurile, toate făcute în aceiaşi epocă se potrivesc, noul cu vechiul, nu!

După aceea o să revăd un film franțuzesc vechi, o comedie cu Pierre Richard, ”Le grand blond avec une chaussure noire”, un film din 1972, cu muzica scrisă de Vladimir Cosma și interpretată de Gheorghe Zamfir, cu naiul lui fermecat. Ba, mai este pe acolo și un țambal bine temperat. Se făceau filme bune pe atunci! De fapt mi-e dor de Paris, știu că nu o să-l mai revăd niciodată, dar în film este Parisul tinereții mele, cu mașina mea preferată, Citroën DS.

Este liniște în pustnicia mea, pe seară stăteam cu cățeii afară și am văzut trei berze în zbor, spre Vest, semn bun. Sau or fugi și ele din cea mai bună dintre lumi, din Grădina Macii Domnului?

O să vedem ce o să mai aducă pisica mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

NOTĂ   Așa cum ne-am obișnuit, vă rog să-mi scrieți la dom.profesor@gmail.com. Postările de pe forum vor fi șterse, doresc să am un dialog direct și sincer cu domniile voastre, acestea sunt regulile rubricii mele!

                                                     *    *    *

HOROSCOP

BERBEC   Nu te grăbi, nu te repezi și în acest fel poți evita unele probleme. Ești vioi, dar nu agresiv, ceea ce dă o impresie de energie și prospețime. Ai șanse bune în domeniul sentimental. Nu cheltui mai mult decât ţi se pare rezonabil.  Nu întotdeauna un preţ mare înseamnă şi o calitate bună. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia. Atenţie la regimul haotic climatic şi la condusul maşinii. Nu ar fi o idee rea să faci în acest mijloc de săptămână  o verificare, un check-up al resurselor și relațiilor tale sociale.

TAUR   Treci printr-o zi densă, aglomerată, cu multă acțiune în jurul tău. Cu toate că ai vrea să stai la umbră, la propriu și figurat, ești pe fluxul principal al muncii. Fii atent la ceea ce faci! Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale finanţelor domeniului în care activezi. Eşti ca un strateg de birou: cu toate că ai idei sclipitoare, nu ai nici cheful şi nici putinţa să le pui în practică. Cu toate că pare că este o zi fastă, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când discuti, negociezi şi mai ales în convorbirile la mobil! Odihneşte-te mai mult şi evită discuţiile în contradictoriu, mai ales astăzi, când un vechi prieten te poate decepţiona – nu-i lăsa şansa să se facă de râs!

GEMENI    Îţi este greu să te împarţi, toți trag de tine, în acelaşi timp! Nu încurca lucrurile, nu amesteca plăcutul cu utilul, viaţa profesională, cu cea personală! Nu te complica, zâmbeşte frumos! Posibile discuţii aprinse, până la urmă pentru probleme minore. În această perioadă nu prea este bine să călătoreşti pe distanţe lungi, mai ales cu avionul. Este şi o perioadă mai deosebită în care ai fel de fel de idei trăsnite şi de păreri ciudate. Despre lume, femei, bărbaţi şi bani... imaginaţia ta, volumică aş putea spune, nu îţi dă pace. Este un dar, dar şi un blestem ! Dă curs inspiraţiei, creaţiei şi nu te lua după corbii croncănitori de veşti rele.

RAC   O zi inspirata pentru strategii complicate.  Îţi place să monopolizezi atenţia anturajului şi să intri într-un vortex de trăiri din cele mai interesante. Amintirile, însă, nu-ţi dau pace! Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău. Concentrează-te asupra lucrurilor importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine. Temperează-ţi partenerii, colegii prea focoşi. O zi cu evenimente amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite. Fii foarte precis şi direct, atît în comunicare cât şi mai ales în analiză şi sinteză. Sigur, dacă te pricepi la sinteză!

LEU   Eşti tentat sa cheltuiesti mult şi nejustificat, fiind doar o descarcare din cauza unei instabilitati emotionale trecatoare. Astăzi te poţi juca de-a “contabilul”. Ai de făcut socoteli. Stai si configureaza – jocurile nu au fost facute, sau nu sunt jocuri! Stelele spun ca ar fi o perioada buna de noi aliante si noi jocuri. Nu risca, sau riscă fără risc! Oricum, păstrezi status quo, dar nimic nu mai este cum a fost, iar ceea ce se va intampla nu este chiar exact cum doreai. Ai vesti, sau macar promisiuni, ca incep sa-ti intre ceva bani in buzunar. Poti incepe schimbarile pe care le ai de mult in minte.

FECIOARĂ  O zi în “dinţi de fierăstrău”! Când sus, când jos, când rege, când cerşetor! Evenimentele se bulucesc, timpul nu-ţi mai ajunge, dar paradoxal, te simţi bine. O veste, poate să fie motivul! Este ziua cheltuielilor si a grijilor nefondate. O mulţime de persoane vin la tine cu mana intinsa, sau primesti facturi cat cuprinde, arată aspectele lui Mercur şi Jupiter. Se profileaza cheltuiala acea de bani care este ca sabia lui Damocles. Dar cine mai ştie astăzi legenda sabiei?! Asa ca poti, cu abilitate si curaj, să te delimitezi de pierdere. Amână, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.  A doua parte a zilei este mai bună, iar seara chiar foarte bună.

BALANŢĂ   Norocul îţi surâde astăzi! Trebuie spus că meriţi acest lucru. Chiar dacă nu reuşeşti întotdeauna, adesea încerci să păstrezi un climat plăcut, de pace şi armonie, la serviciu şi acasă! Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie pentru weekend. Evită spaţiile largi cu prea mult curent şi locurile aglomerate. Nu călători pe întuneric, sfat general valabil! Continuă aspectul de zilele trecute: „o hotărâre de mai demult nu se dovedeşte cea mai potrivită” şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată - după cum arată planetele colective Saturn şi Uranus – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară.

  

SCORPION   Revin în atenţia ta nişte proiecte, sau idei din trecutul mai mult sau mai puţin îndepartat. Alianţele sunt bune, daca poţi sa le controlezi in mod eficient. Nu forţa hotărîrile importante. Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor de investiţii. Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Trebuie sa te intorci la radacini, in trecut – spune horoscopul tau – ca sa gasesti explicatii si solutii pentru prezent. Ești și într-o perioada usor vulnerabila, atentie la izbucnirile emotionale si la regimul alimentar. Sanatatea este binisor aspectata, evita persoanele care sunt evident “răcite”, la propriu şi figurat.

SĂGETĂTOR   Un Vărsător sau un Leu, sau alte persoane din semne de aer şi foc te pot ajuta astăzi. Este, însă, bine să nu intri în conflicte cu persoane născute în semne de apă şi mai ales de pământ. Afacerile personale sunt foarte bine aspectate, mai ales pe seară. Cu toate că cineva aşteaptă un răspuns, nu trebuie să te grăbeşti. Astrele favorizează noile idei, emise fie că le foloseşti pentru disimulare, fie că doreşti să se îndeplinească. Este bine sa-ti vezi de treburile tale, fara prea multe proiecte de viitor si cheltuilei insemnate. Ofera-ti prilejuri de multumire si satisfactie. Odihneste-te mai mult si respira aer curat. Orele serii sunt avantajoase dragostei. Deci, o seara plăcută şi romantică!

CAPRICORN   Nu prea eşti în apele tale astăzi, pentru că, probabil, pe plan sentimental, este momentul unor discuţii. Îţi este greu să te concentrezi, aşa că dacă depinde de tine, amână tot ce poţi! Dar, o decizie se impune şi timpul a început să vină. Nu este nici o grabă, configuraţia care te avantajează în luarea unor decizii înţelepte şi profitabile se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, până pe la jumătatea lui mai. Dar trebuie să te gândeşti la deciziile pe care trebuie să le iei şi la modul în care acestea trebuie să prindă viaţă. Domeniul de aplicare sunt în primul rând afacerile şi relaţiile de afaceri, dar şi prietenii şi duşmanii ştiuţi şi neştiuţi şi face parte din măsurile sigure şi verificate de supravieţuire.

VĂRSĂTOR   Nu analizezi evenimentele, nu aprofundezi, decât când este prea târziu! În domeniul sentimental acest lucru te face să suferi inutil şi nejustificat. Astăzi încearcă să fii mai subtil! Poziţiile lui Venus, Marte şi Mercur indică reuşită şi succes. De asemenea cheltuieli, dar şi posibile încasări mari, sau începutul unor proiecte şi relaţii foarte profitabile. Sunt o serie de evenimente, însă, provocate de Mercur care până la urmă au o latură comică şi o mare doză de neprevăzut. Singurele influenţe negative sunt date de Saturn configuratie  care provoacă întârzieri şi neânţelegeri. Dedică ziua, sau măcar seara, celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi. Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi vor aduce dividente plăcute în viitor.

PEŞTI  Politica struţului” e bună când eşti struţ! Nu poţi să stai în afara lumii, decât dacă eşti un anahoret. Ca mine! Încearcă să-ţi pui de acord interesele tale cu mersul general al vieţii! Ziua de astăzi este o perioada mincinoasă.  Toata lumea minte pe toata lumea, din diverse motive. Daca ar fi sa ne luam dupa Zohar,  Cartea Splendorilor, una dintre mărturiile Kabbalei, sunt permise şi placute Domnului “…doar minciunile si viclesugurile pornite din dragoste. Caci mare este tulburarea barbatului si a femeii cand sunt indragostiti si altele sunt Legile dupa care sunt şi trebuie judecati”. De aici, probabil, a venit in juriprudenta moderna circumstanta atenuanta pentru “crime pasionale”. Atenţie la minciunile pe care le spui şi pe care le auzi astăzi!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate