Cum se poziționează PNL pe cererea de demisie a premierului Dăncilă de către Președintele Iohannis

Cum se poziționează PNL pe cererea de demisie a premierului Dăncilă de către Președintele Iohannis

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, cere demisia premierului Viorica Dăncilă, pe motiv că a demonstrat că nu se poate achita de responsabilităţile care îi revin.

„Viorica Dăncilă trebuie să demisioneze de urgenţă! Prin toate acţiunile sale, Viorica Dăncilă a demonstrat că nu se poate achita de responsabilităţile care îi revin. Viorica Dăncilă a confirmat toate dubiile cu privire la capacitatea domniei sale de a face faţă funcţiei. Din neştiinţă sau din cauza obedienţei faţă de Liviu Dragnea, s-a plasat în mod flagrant în afara Constituţiei României. Să faci confuzii economice grave, să ataci Banca Naţională a României şi să refuzi o acţiune de mediere a preşedintelui României este neconstituţional. De asemenea, să te angajezi în acţiuni externe în afara cadrului constituţional arată un comportament de tip infracţional, copie la indigo a comportamentului care l-a consacrat pe Liviu Dragnea, a declaratTurcan.

Potrivit liderului grupului PNL de la Camera Deputaților, Raluca Turcan, nu condamnaţii aprobă mandatul pe politica externă, ci preşedintele României.  Tot preşedintele României este garantul respectării de către România a angajamentelor europene, de a căror încălcare se fac vinovaţi Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, a punctat Turcan.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru.

Ne puteți urmări și pe Google News