Dezvăluire-BOMBĂ. Cum a fost CENZURATĂ o revistă din cauza lui Lucian Boia

Dezvăluire-BOMBĂ. Cum a fost CENZURATĂ o revistă din cauza lui Lucian Boia

Jurnaliștii de a PSNews prezintă o dezvăluire incredibilă despre cum a fost cenzurată o revistă și ce legătură a avut această mutare cu istoricul Lucian Boia.

Fostă deținută politic, traducătoare și, din 2003, redactor-șef al publicației „Memoria – revista gândirii arestate”, Micaela Ghițescu dezvăluie, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că, în urmă cu doi ani, cunoscuta publicație a întâmpinat un act de cenzură.

Concret, Ghițescu relatează că, la acea vreme, a fost telefonată de ”o persoană foarte importantă și foarte cunoscută în întreaga țară, o persoană cu puternice conexiuni politice”, care i-a solicitat cu vehemență și în mod repetat să scoată din revistă un pasaj critic referitor la… cunoscutul istoric Lucian Boia. Facem precizarea că pasajul cu pricina (șapte-opt rânduri) provenea dintr-un articol semnat de actualul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Totodată, fosta deținută politic consideră că cercetătorul CNSAS Mădălin Hodor îl acuză fără probe pe Pop de colaborare cu Securitatea, în condițiile în care lista publicată de Revista 22 nu este încă susținută de alte documente conexe care să demonstreze, dincolo de orice dubii, că toți cei enumerați au fost informatori ai poliției politice. Micaela Ghițescu (86 ani) este licențiată în Litere cu specializarea limba și literatura franceză. În perioada 1952-1955 a fost arestată în cadrul ”Lotului francez”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citește continuarea pe PSNews.ro.