Băsescu tranșează atacul din Siria: „O actiune de testare a noilor capacități tehnice”

Băsescu tranșează atacul din Siria: „O actiune de testare a noilor capacități tehnice”

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că atacul din Siria a fost o operațiune de testare a noilor capacități tehnice, la care Rusia nu are de gând să riposteze, întrucât nu-și dorește un conflict cu SUA.

„A fost o operaţiune de rutina si de testare a noilor capacitati tehnice. O testare la care Federatia rusa a spus "nu ma bag".  (...)  Nicio racheta a aliaţilor nu a fost distrusa. S-a facut un test reusit dincolo de linia rosie politica pe care NATO a tras-o. Armele chimice utilizate impotriva populatiei sunt interzise de 90 de ani. Acolo asta s-a utilizat. Lovitura a fost de o acurateţe incredibilă. Ati spus ca au fost raniti cativa civili. Trei. La 118 rachete. A fost o operatiune care demonstreaza tehnologia. Din pacate Siria este un poligon", a precizat Traian Băsescu.

Fostul președinte a mai comentat în legătură cu poziția Rusiei în acest conflict că „vor da al 187-lea avertisment ca daca se mai intampla odata va fi nenorocire". "E clar ca Federatia Rusă nu isi doreste sa intre in conflict cu SUA".

 

Ne puteți urmări și pe Google News