Londra sub TEROARE. Valul de ATACURI de stradă lovește COPIII

Londra sub TEROARE. Valul de ATACURI de stradă lovește COPIII

Spitalele din Londra seamănă cu cele dintr-o zonă de război, ca urmare a valului de violență care face ravagii în orașul lui Sadiq Khan.

Afirmația șocantă de mai sus îi aparține medicului chirurg Mark Griffiths, chirurg șef la clinica Barts Health NHS Trust din East London. El spune că rănile provocate de arme de foc și de cuțit s-au transformat dintr-o „nișă”, mică parte a slujbei sale dintr-o zi, într-o zi întreagă de muncă, precizând că tot mai multe victime sunt copii.

Declarațiile de joi ale lui Griffiths la programul Today de la BBC vin după încă o noapte însângerată în Londra, în care au fost înjunghiați doi bărbați, după ce, cu două nopți mai devreme, un adolescent de 16 ani fusese înjughiat mortal, iar o fată de 17 ani a fost împușcată dintr-o mașină în mișcare.

„Unii dintre colegii mei militari au spus că exercitarea profesiei lor aici este similară cu cea de la Camp Bastion (tabără a trupelor britanice din Afganistan – n.r.).”, a explicat Griffiths la BBC.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Înainte aveam de-a face cu victime în jur de 20 de ani. Acum, ele sunt adesea adolescenți; am internat inclusiv copii în uniforme de școală cu răni de cuțit sau de armă de foc”, a continuat Griffiths.

Și doctorul a accentuat: „Dacă acum cinci sau șase ani, înjunghierea unui copil ar fi fost privită ca o oroare, acum a ajuns ceva normal.”

Și mai departe: „Oamenii se așteaptă să vadă oameni uciși zilnic. Publicul care nu este implicat în bandele violente lasă să treacă aceste fapte fără să comenteze și astfel avem societatea pe care o merităm, pentru că ignorăm violența.”

Miercuri, Sadiq Khan primarul laburist al Londrei a răspuns că vinovați pentru acest val de violențe sunt conservatorii, pentru că au tăiat din bugetele poliției.