PERCHEZIȚII la CASE DE PENSII. Fostă FUCȚIONARĂ pusă sub ACUZARE

PERCHEZIȚII la CASE DE PENSII. Fostă FUCȚIONARĂ pusă sub ACUZARE

Șapte percheziții au fost efectuate la casele de pensii a municipiului București și a județului Ilfov și la domiciliile unor persoane implicate într-o rețea care se ocupa cu racolarea de persoane pentru pensionări anticipate. O fostă funcționară este cercetată penal iar complicea acesteia a fost reținută de procurorii Parchetului Ilfov.

Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) din București și Ilfov au efectuat  un număr de șapte percheziții domiciliare, din care două la sediul a două instituții publice, sub în baza unui mandat emis de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Surse judiciare au precizat, pentru EVZ, că instituțiile publice vizate sunt casele de pensii ale municipiului București și a județului Ilfov.

Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere a două femei, cercetate pentru  trafic de influență, iar alte șapte persoane care au calitatea de martor au fost conduse la sediul parchetului pentru audieri, informează DGA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din datele furnizate de anchetatori, pe 22.03.2017, respectiv 27.10.2017, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov și la sediul DGA Ilfov s-au înregistrat denunțurile a două persoane care au sesizat faptul că, în perioada anilor 2015-2016, au dat sumele de 700, respectiv 1000 euro și mai multe documente în original (cărți de muncă, taloane de pensii etc), suspectelor C.C.N. (persoană fără calitate specială) și B.A. (fost funcționar în cadrul unei instituții publice din Ilfov), pretinse de către cele două femei  pentru a-i ajuta să se pensioneze anticipat.

În schimbul banilor, cele două femei au lăsat să se înțeleagă că au influență pe lângă funcționari din cadrul caselor de pensii.  Până în prezent, celor doi denunțători nu li s-a acordat dreptul la pensie, iar documentele personale nu le-au mai fost restituite de către suspecte.

La domiciliul complicei fostului funcționar public au fost identificate mai multe cărți de muncă în original și alte documente.

„În urma probelor administrate, procurorul de caz a dispus reținerea numitei C.C.N. pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, urmând ca astăzi, 23 martie, să fie prezentată Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, iar numita B.A. este certată în stare de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență”, transmite DGA.

La documentarea cauzei, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic şi Serviciului Operații din cadrul D.G.A.