Veste GROAZNICĂ de la meteorologi! Se întoarce iarna?! Ce surprize ne așteaptă în următoarele zile

Veste GROAZNICĂ de la meteorologi! Se întoarce iarna?! Ce surprize ne așteaptă în următoarele zile

Vremea se va răci considerabil în acest weekend, meteorologii anunțănd că vor intra în vigoare atenționări de ploi, ninsori și intensificări ale vântului, iar temperaturile vor scădea până aproape de 0 grade Celsius.

Astfel, de sâmbătă după-amiază, va fi valabil un cod galben de ploi și ninsori în vestul și nord-vestul țării, precum și zonele montane aferente.

În intervalul 17 martie, ora 14:00 – 18 martie, ora 8:00 se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, zonele afectate fiind Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei și zona Carpaților Occidentali.

În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali se vor înregistra precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

O a doua atenţionare meteo cod galben este valabilă în intervalul 17 martie, ora 18:00 – 18 martie, ora 08:00.Fenomenele vizate sunt precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului, zonele afectate fiind jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali.

De duminică, 18 martie, va intra în vigoare un cod galben care va viza și Bucureștiul.  Astfel, pe 18 martie, între orele 08:00 şi 23:00, fenomene vizate sunt precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată.