INUNDAȚII pe un drum național EUROPEAN. Număr mare de locuințe afectate

INUNDAȚII pe un drum național EUROPEAN. Număr mare de locuințe afectate

Două drumuri importante, unul județean și unul european, sunt inundate, iar circulația se desfășoară cu un grad mare de dificultate. Anunțul a fost făcut de ISU Teleorman.

Drumurile DJ 503 şi E 70 sunt inundate, joi dimineaţă, în zona localităţii teleormănene Drăgăneşti Vlaşca, iar circulaţia în zonă se desfăşoară cu dificultate, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

''Aseară (miercuri seara - n.r.) s-a încercat supraînălţarea digurilor din zona localităţii Drăgăneşti Vlaşca, însă apa a trecut peste. În Drăgăneşti Vlaşca este inundat DJ 503, pe o distanţă de circa 200 metri, cu o adâncime de aproximativ 40 centimetri, iar E 70 pe o lungime de 100 metri, cu o adâncime de circa 15 centimetri. Circulaţia în zonă se desfăşoară cu dificultate'', se arată în informarea ISU Teleorman, precizează Agerpres.

Conform sursei citate, mai sunt inundate şi câteva porţiuni de drumuri laterale din Drăgăneşti Vlaşca.

Ne puteți urmări și pe Google News

În aceeaşi localitate sunt şi mai multe gospodării în care a intrat apa.

''Referitor la curţi, anexe, locuinţe, situaţia în localitatea Drăgăneşti se prezintă astfel: satul Comoara, comuna Drăgăneşti - 10 curţi şi 2 case; satul Văceni, comuna Drăgăneşti Vlaşca - 5 curţi inundate; Drăgăneşti Vlaşca - 2 curţi inundate şi 1 casă'', au mai precizat reprezentanţii ISU Teleorman.

În zona localităţii Drăgăneşti Vlaşca au acţionat, miercuri seara, 50 de pompieri militari cu camioane, autospeciale de lucru cu apă şi spumă, motopompe. Alături de aceştia au fost prezenţi şi membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Drăgăneşti Vlaşca, cu peste 20 de cetăţeni, care au intervenit cu o motopompă, un excavator, un buldoexacavator şi o vidanjă. S-a încercat supraînălţarea şi întărirea digurilor cu saci umpluţi cu nisip, atât în zona localităţii Drăgăneşti Vlaşca, cât şi în localitatea Comoara. Apa a crescut, trecând peste sacii cu nisip.