Generalul Marian Ureche: „Se doreşte discreditarea României prin promovarea imaginii de ţară coruptă”

Generalul Marian Ureche: „Se doreşte discreditarea României prin promovarea imaginii de ţară coruptă”

Fostul şef al SIPA, generalul Marian Ureche (foto), a fost audiat ieri de Comisia parlamentară care anchetează cazul arhivei fostului serviciu secret al Ministerului Justiţiei.

La ieşirea de la audieri, generalul clujean a spus că „SIPA a deranjat pentru că şi-a făcut datoria. Nu se vrea discreditarea justiţiei? Nu vor unii ca România să arate ca cea mai coruptă ţară din lume? Asta înseamnă discreditare. Cine are interesul să o facă? Cei care nu vor binele României. Ce urmează din asta? Păi, UE o să spuneţi că reacţionează. Reacţionează şi ne taie fondurile. Ce rezerve mai are România să reziste? Le-a dat şi pe alea. Asta se doreşte”.

Rusia, interesată de controlul unor teritorii româneşti

Generalul Marian Ureche a mai spus că Rusia este una dintre ţările care are interesul să discretiteze România. „Sunt nişte vecini interesaţi direct, că vor teritorii pe nu le-au avut, un control pe care nu îl mai au. Este vorba despre Rusia. Nu se cedează aşa de uşor. Noi am fost în atenţie înainte de 1990, dar am rămas în atenţie pentru că reprezentăm ceva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Suntem un spaţiu strategic foarte important. Nu îl uitaţi pe Petru cel Mare cât ţinea la ieşirile la mare, nu degeaba. Sunt nişte avantaje materiale şi strategice”, a spus fostul şef al SIPA. Întrebat dacă este posibil ca în afara mandatului său la SIPA să se fi întâmplat abuzuri, Marian Ureche a exclus această posibilitate. „Exclud. Numai dacă le-a cerut un ministru şi nu pot să spun că le-a cerut”, a spus fostul şef SIPA.

Amintim faptul că Parlamentul a hotărât cercetarea situaţiei SIPA după mai multe articole publicate de Evenimentul Zilei prin care s-a susţinut, pornind de la un raport al Ministerului Justiţiei, că în celebra arhivă s-a intrat ilegal şi chiar că s-au sustras documente.