Dodon, ALARMAT de posibila UNIRE a Republicii Moldova cu România. Gestul și cuvintele CONTROVERSATE

Dodon, ALARMAT de posibila UNIRE a Republicii Moldova cu România. Gestul și cuvintele CONTROVERSATE

Faptul că numărul localităților care au semnat declarația de Unire cu România a ajuns la 40 l-a făcut pe Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, să ceară Guvernului ca reuniunea Consiliului de Securitate să aibă loc mai devreme, mai exact miercuri.

Într-o emisiune în direct la postul de televiziune rusesc NTV Moldova, Igor Dodon a declarat vineri seara că cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova sunt unionismul, Alianţa Nord-Atlantică şi lipsa unei soluţii la problema transnistreană, informează IPN.

Preşedintele moldovean nu a ezitat să afirme că reuniunea Consiliului de Securitate va avea loc pentru că e nevoie de persoane loiale în noua componenţă a acestei structuri. “Cred că miercuri dimineaţă voi semna ordinul cu privire la noua componenţă a Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia vom include suplimentar câţiva reprezentanţi ai preşedinţiei. Aşa că vom organiza oricum şedinţa Consiliului', a declarat Igor Dodon la NTV, potrivit Agerpres.

Dodon consideră că mişcarea unionistă trebuie oprită conform legii, aşa cum se întâmplă şi în alte state. El susţine că guvernarea tace referitor la acest subiect, fie pentru că se teme de o deteriorare a relaţiilor cu România, fie că 'joacă' pe alocuri cu aceşti unionişti pentru a crea o situaţie de conflict. “Eu cred că la momentul actual guvernarea a scăpat situaţia de sub control şi încearcă să oprească acest curs, dar cu, mănuşi albe, nu vor reuşi, trebuie să dea ordine concrete organelor de drept, trebuie să se pronunţe de pe o poziţie de stat, nu doar la nivel de preşedinte, ci şi de guvern şi parlament, şi să condamne clar aceste acţiuni”, a afirmat preşedintele moldovean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dodon s-a exprimat şi referitor la apariţia oficiului NATO la Chişinău. În opinia sa, acesta a fost deschis în Moldova pentru că majoritatea cetăţenilor moldoveni se pronunţă împotriva Alianţei Nord-Atlantice.

Potrivit lui, sarcina acestui oficiu este să îi arate populaţiei că NATO nu înseamnă nimic grav. “Sarcina şi activitatea acestui oficiu este ca într-o anumită perioadă să ajungă la nivelul când majoritatea cetăţenilor moldoveni să fie de acord cu faptul ca Republica Moldova să adere la NATO. Acest lucru este foarte, foarte periculos”, a declarat preşedintele moldovean.