DANCILĂ înlătură orice MISTER. Discuția cu DRAGNEA și IOHANNIS, direcție CLARĂ

DANCILĂ înlătură orice MISTER. Discuția cu DRAGNEA și IOHANNIS, direcție CLARĂ

Premierul României, Viorica Dăncilă, a oferit mai multe detalii cu privire la întâlnirea pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, președintele PSD, și Klaus Iohannis, șeful de stat al României. Cei trei politicieni au abordat subiecte vitale pentru viitorul apropiat.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Antena 3, Viorica Dăncilă a vorbit despre mai multe probleme pe care le are de rezolvat în mandatul său de prim-ministru și a clarificat scopul întâlnirii cu Dragnea și Iohannis.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am discutat despre problemele României, despre proiectele pentru Centenar și despre președenția Consiliului Uniunii Europene”, a spus premierul.

 

Despre scandalul de la DNA Ploiești pe care opinia publică s-a concentrat în ultimele zile, Dăncilă a făcut doar câteva precizări, spunând că întâlnirea nu a avut în prim-plan problema justiției.

 

„Situația este îngrijorătoare, am văzut că și unui prim-ministru i se poate face dosar penal și eu sunt în această poziție. Aceasta a fost singura discuție legată de justiție, discuția a fost legată mai degrabă de cele două proiecte de țară”, a spus Dăncilă, explicând că, la întâlnire, nu s-a abordat problema dezvăluirilor făcute de Mihaiela Iorga Moraru.

 

„Aceste lucruri nu pot să ducă la lipsa de încredere în justiție. Trebuie să avem în vedere că o persoană nu este o instituție, dar o greșeală a acesteia poate avea efecte asupra instituției. L-am rugat pe ministru să se întoarcă în țară. Dânsul știa. I-am cerut ca, din punct de vedere juridic, să ia toate măsurile pentru a afla adevărul și a lua măsuri. A fost întru totul de acord”, a adăugat premierul.

 

 

Cu privire la o problemă reapărută, aceea a întârzierii salariilor din domeniul învățământului, Viorica Dăncilă a subliniat faptul că Executivul lucrează la mai multe ordonanțe pentru a rezolva această situație.

 

„Ca rezultat al trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat au existat mai multe probleme pe care am încercat să le rezolvăm. La două zile după preluarea mandatului, am încercat să mă ocup de aceste probleme. Am dat OUG pentru cei din domeniul IT. Mai urmează să avem alte Ordonanțe pentru a face corecturi. Am încercat să găsesc soluții. Mi-am propus să găsesc soluții care să nu cauzeze alte probleme”, a detaliat prim-ministrul