ORBAN tună și fulgeră: SOROS, PRINCIPALA amenințare la adresa INDEPENDENȚEI Ungariei. MIZA uriașă a viitoarelor ALEGERI

ORBAN tună și fulgeră: SOROS, PRINCIPALA amenințare la adresa INDEPENDENȚEI Ungariei. MIZA uriașă a viitoarelor ALEGERI

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, continuă „războiul” cu miliardarul american George Soros, pe care îl vede drept un inamic al suveranității statului maghiar. Tensiunile în această privință sunt din ce în ce mai accentuate, iar guvernul maghiar a început să ia măsuri legale pentru a îngreuna finanțarea externă a ONG-urilor din teritoriu. În ultimele sale declarații, premierul Orban acuză „grupurile de interese” că și-ar dori „un guvern mai slab” decât cel pe care îl conduce politicianul din Fidesz (conservator).

Grupurile de interese politice şi economice externe conduse de miliardarul american George Soros ar dori să vadă un guvern ungar mai slab care să poată fi şantajat, a declarat, miercuri seară, premierul Orban, citat de MTI, scrie agerpres.ro.

 

Politicianul conservator a subliniat importanța independenței naționale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nicio ţară nu poate fi independentă în absenţa unei prese naţionale. Nicio ţară nu poate fi independentă dacă ea poate fi şantajată prin mijloace financiare”, a spus Orban într-o întâlnire cu parlamentarii formaţiunilor Fidesz şi KDNP, desfăşurată la Vişegrad, în nordul Ungariei.

Din acest motiv, miza reală a viitoarelor alegeri din aprilie este dacă Ungaria va avea un guvern independent sau unul şantajabil, mai explicat premierul. În opinia lui Viktor Orban, un executiv şantajabil ar renunţa la independenţa naţională şi ar permite ca Ungaria să fie transformată într-o ţară de migranţi.

Potrivit liderului de la Budapesta, stânga politică internaţională face eforturi în prezent pentru a forţa venirea imigranţilor în Ungaria cu ajutorul „lui Soros şi al Bruxelles-ului”.

„Dar nu suntem singuri”, a accentuat Orban, care a dat exemplul Grupului de la Vişegrad, descris de el drept o alianţă solidă a ţărilor central-europene.

„Suntem pe o poziţie comună cu vecinii noştri, Serbia şi România, aşa cum avem aliaţi şi la Viena”, a spus Viktor Orban, adăugând că în landul german Bavaria a fost format un executiv care s-a angajat ferm faţă de valorile creştine.

În plus, guvernele de la Washington, Beijing şi Moscova consideră Ungaria un prieten, a încheiat premierul ungar.