NOUA CURSĂ a înarmării NUCLEARE: TRUMP schimbă COMPLET abordarea contra RUSIEI. SUA dezvoltă noi tehnologii MILITARE OFENSIVE

NOUA CURSĂ a înarmării NUCLEARE: TRUMP schimbă COMPLET abordarea contra RUSIEI. SUA dezvoltă noi tehnologii MILITARE OFENSIVE

Noua politică nucleară emisă, vineri, de administrația președintelui SUA, Donald Trump, se opune total reducerii graduale a armelor nuclear, așa cum își dorea Barack Obama, fostul șef de stat american. Tratatul încheiat acum opt ani de fosta administrație cu președintele rusDmitri Medvedev, intră în vigoare luni. Totuși, viziunea Pentagonului cu privire la înarmare nucleară cere dezvoltarea de noi tehnologii și posibilități de atac, pentru a recupera avansul pe care Putin îl are în acest moment.

Criticii din Congres ai lui Donald Trump i-au reproșat că se concentrează prea mult pe Coreea de Nord, în loc să vadă cel mai mare pericol: Rusia. Unii au sugerat că acest lucru se datorează presupusei prietenii dintre liderul de la Casa Albă și omologul său de la Kremlin. Totuși, în mijlocul acestor suspiciuni, Pentagonul a adoptat raportul cu privire la dezvoltarea armamentului nuclear, Nuclear Posture Review, despre care Trump a fost deja informat, potrivit New York Times.

 

 

În acest fel, SUA ar urma să se concentreze mai puțin pe dezvoltarea arsenalului în ceea ce privește numărul armelor și să dezvolte noi tehnologii nucleare, capabile de a dejuca planurile adversarului istoric și, în același timp, de a păcăli apărarea sa. Republicanii din Congres aplaudă această nouă abordare, care încearcă să restabilească Statele unite pe primul loc în clasamentul dezvoltării militare.

 

În timp ce Rusia și-a dezvoltat noi sisteme, americanii au încetinit acest proces, mai ales din cauza tratatului semnat de Obama, spre nemulțumirea unui expert nuclear care a lucrat în administrația lui George W. Bush. astfel, va fi nevoie de cel puțin opt ani pentru a introduce noi sisteme ofensive și defensive, scrie sursa citată.

 

Deși Obama fusese de acord cu implementarea unui program de actualizare a laboratoarelor nucleare în valoare de 80 de miliarde de dolari, documentul adoptat în mandatul lui Trump cere cheltuieli de 1200 de miliarde de dolari,fără a lua în calcul inflația, pentru următorii 30 de ani.

 

Noile arme propuse sunt rachete de croazieră lansate de submarine care să se ridice în aer înainte de a lovi ținta, dar și focoase cu capabilități scăzute care să poată fi folosite pentru atacuri nucleare tactice.