Se închid târgurile de porci

Se închid târgurile de porci

Autoritățile sanitar-veterinare din Braşov au anunţat, luni, că interzic organizarea de târguri pentru vânzarea sau cumpărarea de animale, în special porci, pe teritoriul judeţului Braşov, după ce, în 11 ianuarie a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitatea Micula, judeţul Satu Mare.

Deși au înterzis vânzarea porcilor în târgurile din Județul Brașov, autoritățile permit vânzarea de porci  direct din gospodărie, către o altă gospodărie, numai cu respectarea următoarelor condiţii:  porcii trebuie să fie identificaţi şi înregistraţi, trebuie să fie examinaţi clinic de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit în ziua vânzării şi pot fi numai cu documentele sanitare-veterinare eliberate de medicul veterinar, potrivit DSVSA Braşov.

„Orice situaţie de îmbolnăvire la porci va fi anunţată, în regim de urgenţă, la DSVSA Braşov sau celui mai apropiat medic veterinar“, a precizat dr. Dorin Enache, director executiv al DSVSA Braşov.

Reamintim că un focar de pestă porcină africană a fost confirmat de ANSVSA într-o gospodărie din comuna Micula, județul Satu Mare. Imediat după apariția cazurilor de îmbolnăvire, autoritățile sanitar-veterinare au impus restricții și au prelevat probe, care au fost trimise la analiză. După confirmarea diagnosticului, cei 13 porci au fost uciși și incinerați.Potrivit ANSVSA, după sacrificarea animalelor întreaga gospodărie a fost dezinfectată, precum și aleile, perimetrele, ustensilele şi obiectele posibil contaminate.

Ne puteți urmări și pe Google News