INFRACTOR UCRAINEAN căutat de INTERPOL, prins la SUCEAVA

INFRACTOR UCRAINEAN căutat de INTERPOL, prins la SUCEAVA

Bărbatul acuzat că ar fi furat de la statul ucrainean milioane de dolari a fost reținut de polițiștii români și urmează a fi judecat în următoarele zile în vederea extrădării.

Mykhail Labutin, fostul șef al Întreprinderii de stat a alcoolului și a industrie băuturilor alcoolice UKSPIRIT din Ucraina era urmărit de agenții Interpol pentru delapidare. Acesta ar fi reușit să fugă cu mai mult de 6,5 milioane de dolari, conform Obiectiv de Suceava. Bărbatul ucrainean în vârstă de 41 de ani a fost prins la mijlocul lunii decembrie 2017 de polițiștii suceveni și se află în acest moment în Arestul IPJ Suceava.

 

Bărbatul a fost arestat provizoriu la data de 15 decembrie 2017, în vedera extrădării. Reținerea s-a făcut în baza mandatului de arestare emis la 17 decembrie 2014 de un tribunal din Kiev, Ucraina, în vederea cercetării penale pentru infracțiunile de delapidare, evaziune de impozite, taxe sau alte plăți obligatorii, deturnarer de fonduri sau conversie prin delapidare, fals în funcție și amenințări sau violență împotriva unui ofițer al legii. La data de 5 ianuarie 2018 urmează să se judece extrădarea acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Labutin a reușit să scape de forțele de ordine din Ucraina după ce fusese răpit dintr-un spital din Kiev de un batalion de soldați.

„Mai mulţi bărbaţi necunoscuţi, înarmaţi şi îm­brăcaţi în uniforme de camuflaj l-au răpit pe La­butin din spital şi l-au dus într-un loc necunoscut. O investigaţie este în curs de desfăşurare în acest caz”, declara la data de 19 decembrie 2017 Volo­dymyr Khomenko, prim-vicepreşe­dintele Serviciului Fiscal de Stat ucrainean.