Rareș Bogdan îi ține spatele lui Iohannis. Propunerea europarlamentarului către rivalii din USR-PLUS

Rareș Bogdan îi ține spatele lui Iohannis. Propunerea europarlamentarului către rivalii din USR-PLUS

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că își dorește ca USR-PLUS să-l susțină pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din acest an.

Rareș Bogdan a declarat că militează pentru formarea unei alianțe cu USR-PLUS de așa manieră încât Alianța 2020 să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale și să îl susțină pe Klaus Iohannis.

„Eu am militat și militez pentru alianță și pentru suținerea unui unic candidat. Putem să facem sondaje de opinie, cu orice casă de sondare și cred că ar fi oportun pentru cei din USR-PLUS care au primit o șansă în 2015 din partea președintelui României care practic i-a încurajat în această mișcare, i-a întins o mână domnului Cioloș. De asemenea, l-a încuraajat pe domnul Barna, care a fost secretar de stat în guvernul lui Cioloș, ca în momentul acesta să întoarcă un serviciu și joace la mare. Trebuie să înțeleagă că susținându-l pe Klaus Iohannis și intrând într-o coaliție care să câștige majoritatea parlamentară vor avea de câștigat și ei, dar mai ales va câștiga România.

Mă întreb ce câștigă România, ce câștigă USR-PLUS în momentul în care va candida domnul Ghinea, domnul Barna, domnul Cioloș sau oricine altcineva la președinția României în momentul în care va obține în fața domnului Klaus Iohannis probabil între 20 și 25%? Cred că acest lucru le va aduce mai multă recunoaștere?

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu cred că o candidatură din partea USR-Plus va duce la apropiere a forțelor Opoziției sau o împrietenire sau o amiciție mai puternică între candidatul PNL, Klaus Iohannis și candidatul USR-PLUS. La acest moment, în toate analizele, în toate sondajele se vede extrem de clar că niciun candidat USR-PLUS nu poate să îl învingă pe Klaus Iohannis.”, a declarat Rareș Bogdan.

Liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat că Alianța 2020 va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale din acest an.