Un gigolo de un milion de euro (II)

Un gigolo de un milion de euro (II)

Bărbăția lui Dinte Iacob valora, după mintea lui, trei milioane de euro. Publicul purta ecoul celor trei milioane cu admirație și uimire.

- Se respectă omul, comenta un domn aflat în prima bancă. Ce n-aș da să fie și a mea măcar pe la cinci sute de mii de euro.

- Liniște în sală, a strigat judecătoarea.

Dinte Iacob cu urechile lui mici și ascuțite ca de șoricel, asculta comentariile cu un aer ofensat și rece. Câteva femei îngrămădite în spatele sălii de judecată îl priveau pe sub gene, cu o atitudine complice și familiară. Ele știau cel mai bine cât prețuia frizerul. Doar le tunsese de atâtea ori...

Ne puteți urmări și pe Google News

- Uitați, doamna judecător, a continuat Dinte Iacob, arătând spre grupul de femei, am martore chiar și azi în sală, care pot jura cu mâna pe biblie cât au suferit din cauza neputinței mele.

Fără pic de tact și absolut nechibzuit, vătămatul Dinte își expusese clientele în fața tuturor, ca și cum activitatea lui ar fi fost un titlu de mare distincție. Zeci de ochi s-au înfipt în moralitatea dezgolită a femeilor indicate drept martore. Dezbrăcate de orice bună cuviință au început să se apere ca niște cățele tăvălite :

- Suntem nevinovate, doamna judecător, nici nu-l cunoaștem pe Dinte.

Cu o îngâmfare tâmpă, frizerul a sărit la atac:

- Te faci că nu mă cunoști, Oana? Ai uitat când m-ai ascuns în baie și m-ai ținut acolo toată noaptea? Hai, recunoaște, că altfel spun mai multe. 

Făptură delicată, dar nervoasă, Oana a venit în fața sălii de judecată ca să-l înfrunte pe Dinte Iacob :

- Dacă vrei să știi, nici măcar nu mi-a plăcut!Și a plecat fără să mai privească în urmă. Celelalte au ieșit în liniște. 

Dinte Iacob, cuprins de o febră lirică, s-a dezlănțuit :

- Femeile astea, cine să le mai înțeleagă? Acum le ai la picioare, acum ți se ridică în cap. Bine zicea tata : bă, muierea e bună doar de la gât în jos. Aduc alte martore, doamna președinte, astea sunt mincinoase și nerecunoscătoare.

Cei trei inculpați priviseră scena cu dispreț și scârbă. Dar avocata îi obligase să fie umili și civilizați ca niște cârpe numai bune de lustruit podeaua. Își săgetau din când în când nevestele cu priviri tăioase și pline de înțeles. Toate trei aveau ochii roșii și umflați, ca niște făpturi greu încercate de viață. Judecătoarea privea fascinată acest spectacol și parcă nu se îndura să-l oprească. Grefiera era cu gândurile departe, dar se vedea clar că regretă viața acelor neveste care îl cunoscuseră pe frizer.

- Haideți să încetăm cu discuțiile în afara cadrului procesual. Inculpații doresc să dea declarații?

- Da, doamna președinte, s-a ridicat avocata care îi asista pe toți trei.

- Să poftească în față inculpatul Ghimpe Vladimir.

Bărbatul s-a apropiat de microfon, așteptând să fie întrebat. Două dâre de transpirație i-au brăzdat fruntea, oprindu-se în picături mari ce îi atârnau din barbă. Incapabil să articuleze vreun cuvânt, își muta greutatea corpului de pe un picior pe celălalt, iar unghiile, adânc înfipte în carnea palmelor, trădau nervozitatea și furia reprimată.

- Vă ascult. Ce puteți să ne povestiți despre seara de 23 martie?

A început să vorbească de parcă n-ar fi auzit întrebarea.

- M-am căsătorit din dragoste, că altfel îmi luam una bogată. Am cunoscut-o pe Marcela în clubul unde eram bodyguard. Se îmbătase atât de tare că stătea cu capul în wc. Am luat-o pe sus și am dus-o în mașina mea. Mi-a fost milă, nu mai văzusem o femeie atât de beată. Am luat-o de nevastă ca ultimul bou. 

Sala privea către Marcela cu uimirea cu care te uiți la o maimuță cu fundul roșu, întrebându-te de ce a lăsat Dumnezeu pe pământ o creatură atât de bizară. Ea stătea semeață, primind cuvintele bărbatului ca pe niște pietre azvârlite în zidul infamiei.

- Să revenim la incidentul cu partea vătămată, i-a întrerupt judecătoarea șirul gândurilor. Cum a izbucnit conflictul?

- Din senin, nici nu mai știu exact.

Dinte a râs de Panait Gigel că are numai un testicul și au început să se lovească.

- De ce minți, mă? S-a ridicat Panait, ca și cum un arc l-ar fi aruncat în tavan. Tu ești ăla fără testicule.

- Îmi pare rău că trebuie să intervin, dar m-am referit la Ilie Vasile, a intrat în vorbă Dinte Iacob. Nu-i așa Geta? Spune tu, că știi mai bine decât toți.

Geta era soția lui Ilie Vasile, cea care își dăduse în vileag bărbatul. Ilie s-a întors spre ea, făcându-i semne doar de ei știute.

- Mă obligați să vă evacuez din sală dacă mai continuați discuția în contradictoriu. Doamna avocat, inculpații pe care îi asistați par să se contrazică. S-ar putea să fiți nevoită să alegeți cu care dintre ei rămâneți.

- Nu-l lua pe cel fără testicule, s-a auzit o voce din public.

- Cine a vorbit? S-a enervat judecătoarea. Să poftească afară sau în față cu buletinul în mână pentru o amendă. Vă rog să păstrați liniștea.

Inculpatul Ilie Vasile s-a simțit dator să intervină:

- Doamna judecător, vă rog să nu scrieți în dosar că nu am testicule. Am două, doar că cel stâng are o problemă din copilărie - nu a coborât. E undeva în burtă.

Cum să nu râzi? Omul era atât de sincer încât te apuca mila. Era acuzat de tentativă de omor și pe el îl preocupa să nu rămână consemnat pe undeva că nu are testicule.

- Eu n-am scris nimic, se apăra grefiera.

- Asta mai lipsea acum, doamna grefier, să dați explicații inculpaților, a țipat judecătoarea.

Procuroarea, tot femeie, sătulă de aceste discuții, s-a ridicat să vorbească :

- Doamna președinte, nu suntem la un control medical. Dacă inculpatul Ghimpe Vladimir nu mai are nimic de adăugat, aș dori să îi adresez câteva întrebări.

- Doamna procuror, nu v-am dat cuvântul, vă rog să luați loc. Inculpatul, continuați.

- Și cum vorbea Dinte de testiculele noastre, cineva a început bătaia.

Nevestele țipau, toată lumea înjura și amenința.

- Mai devreme ați declarat altceva. Acum ne spuneți că partea vătămată s-a referit la organele genitale ale tuturor. Eu cum consemnez ?

Omul era nehotărât. Dacă zicea doar de bărbația lui Ilie Vasile, și-l punea pe nebun în cap și cine știe unde se ajungea. Avocata îi învățase să rămână uniți, orice s-ar întâmpla.

- Ziceți de toți, doamna judecător, chiar dacă doar Ilie Vasile are o problemă. Să nu fie cu supărare.

Din nou se râdea în sală.

- Haideți să depășim acest moment, devine ridicol, a propus judecătoarea. Doamna grefier notați conflictul a izbucnit pe fondul glumelor pe care partea vătămată le-a făcut în legătură cu organele genitale ale inculpaților.

- Doamna judecător, eu nu sunt de acord să scrieți despre mine că am probleme, s-a supărat inculpatul Panait Gigel.

- Domnule inculpat, vă atrag atenția că dacă mai interveniți o dată peste mine, vă amendez și vă evacuez din sala de judecată. Aici nu suntem în clubul dumneavostră, unde adunați femei bete din toalete.

- Mă iertați, doamna judecător, nevasta mea nu e alcoolică. Numai Marcela Ghimpe bea până uită de ea. Irina a mea e fată cuminte.

- Pe cine faci tu alcoolică, mă? Eu am zis vreodată că nevastă-ta e curvă? S-a supărat Ghimpe Vladimir.

- Domnule jandarm, vă rog să evacuați întreaga sală. Rămâne doar inculpatul care dă declarație, doamna avocat și partea vătămată. Doamna avocat, de data aceasta chiar vă avertizez că sunteți incompatibilă să-i mai asistați pe toți cei trei inculpați.

Avocata a asigurat-o că nu este nicio problemă, iar inculpații au declarat că nu doresc alți apărători. Sala era goală, iar în fața microfonului se afla doar Ghimpe Vladimir, încercând să își termine declarația.

- Doamna președinte, acum că sunt singur, vreau să vă spun adevărul. Eu n-am avut nicio treabă cu frizerul, nici măcar nu l-am atins. Scandalul a început din cauza lui Ilie Vasile și a testiculelor lui.

- Dacă mai spuneți o dată acest cuvânt am să ies din sală până vă reveniți, l-a întrerupt judecătoarea. De o oră ne învârtim în jurul acestor părți anatomice, de parcă v-ar fi acuzat cineva de castrare.

- Păi dacă asta s-a întâmplat, doamna judecător. Dinte e aici, poate să confirme, că nimic din tot ce a urmat nu s-ar fi întâmplat dacă el nu aducea vorba despre acele părți anatomice.

- Minți, a sărit frizerul. M-am enervat pentru că m-ai făcut homosexual.

- După care te-ai luat de Ilie Vasile că are o parte anatomică lipsă, a completat Ghimpe Vladimir. Mai multe nu au reușit să scoată de la acest inculpat. 

A venit rândul lui Panait Gigel, care a povestit tot despre lipsurile lui Ilie Vasile. Concluzia acestuia a fost că nimic rău nu s-ar fi întâmplat dacă Ilie Vasile ar fi fost întreg, cu toate părțile anatomice la locul lor. Panait Gigel s-a jurat că nu l-a atins pe frizer, dar că văzuse vaza care i-a crăpat omului țeasta. Partea vătămată a început să se neliniștească. Dacă judecătoare îl considera vinovat doar pe unul dintre cei trei inculpați, el ar fi pierdut două milioane de euro.

- Când ți-am spus că m-am culcat cu soția ta nu te-ai enervat? L-a întrebat pe Panait Gigel.

- Știam, bă, Dinte, mi-a spus un vecin.

- Și ce dacă știai? Nu te-a deranjat când m-ai văzut cu ea ?

- Am fost atât de șocat să aflu că Ilie Vasile are doar un testicul, încât am uitat să mă mai enervez.

Oriunde ar fi mers ancheta, în final tot la handicapul bietului Ilie Vasile se ajungea. Venise și rândul lui să fie audiat. A intrat cu privirea lipită de parchetul ce scârțâia supărător.

- Vă ascult.

- Doamna judecător, din punct de vedere fiziologic, eu am două testicule.

- Vă rog să le numiți părți anatomice, s-a spus prea mult acest cuvânt într-o sală de judecată.

- Așa, cum ziceți dumneavoastră. Deci am două, ca toată lumea.

- Domnule inculpat, m-am săturat să tot vorbim de organele dumneavoastră genitale. Nu asta judecăm azi. Puteți avea unul, două, nouă, nu-mi pasă. Pricepeți? Parchetul vă acuză că aproape ați omorât un om în bătaie. Acest aspect ar trebui să vă preocupe, nu altceva.

- Nu e chiar așa doamna judecător.

- Deci, ați lovit-o pe partea vătămată?

- Nu-mi amintesc. Vă rog să mă credeți că după ce l-am auzit că știe că îmi lipsește o parte anatomică, am văzut negru în fața ochilor. Dar eram mai furios pe nevastă, decât pe frizer.

- L-ați lovit sau nu? Că iar ajungem de unde am plecat.

- Cu vaza clar nu l-am lovit. Dar ce mă doare acum este că dumneavoastră chiar credeți că eu am o problemă.

- O acuzație de tentativă de omor este o mare problemă.

- La altceva mă referam eu. O să scrieți în hotărârea dumneavoastră că Ilie Vasile nu e bărbat, că nu e întreg, și asta mă doare cel mai tare.

Probele au arătat că leziunile suferite de Dinte Iacob i-au pus în pericol viața. Cei trei inculpați au primit câte șapte ani de închisoare fiecare. Bărbăția frizerului a fost evaluată la treizeci de mii de euro. Și toate astea din cauza lui Ilie Vasile, căruia îi lipsea o parte anatomică esențială.