Finlanda preia de la România președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Raportul lui Marius Dragomir. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Finlanda preia de la România președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Raportul lui Marius Dragomir. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Preluând de la România președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, Finlanda s-a angajat să continue dosarele legislative aflate în lucru, dar dorește și să discute prioritățile strategice ale Uniunii și viitoarea politică digitală în materie de integrare și consolidare a serviciilor digitale, conexiunile de mare viteză și economia datelor, ca parte integrantă a pieței unice.

10 iunie

 

Horoscop Pe 10 iunie s-au născut Judy Garland, Immanuel Velikovsky, Prinţul Philip, Hericlea Darclee, Zenaida Paly, Loredana Groza.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Timotei, episcopul Prusiei, Alexandru şi Antonia.

 

Nimic de ţinut, nicio sărbătoare, în ”Kalendar”. Dar calendarul cel vechi, iulian, spunea că astăzi este solstiţiul de vară cu toate serbările vechi de când se ştie omul, om. Între timp solstiţiul de vară „s-a mutat”, de fapt a rămas, săracul, acolo unde l-a făcut Bunul Dumnezeu, noi oamenii, am greşit în măsurarea timpului!

 

 

„Evenimentul Zilei” din 10 iunie 1944, acum exact 75 de ani, a fost, evident, marea bătălie aeriană la care au participat, din partea aliaților, Grupurile de vânătoare 1 şi 82, americane, dotate cu splendidul Lockheed P-38 Lightning, o minune de avion multirol. Deasupra aeroportului militar de la Popeşti-Leordeni au ajuns doar 85, la joasă altitudine. Se dorea distrugerea aviaţiei de vânătoare româneşti în vederea unor bombardamente masive ulterioare ale Bucureştilor şi Ploieştilor, cu scopul scoaterii României din război. Li s-a opus Grupul 6 vânătoare (cod Paris) condus de căpitanul Dan Valentin Vizanty (Mon Cher).  A putut să ridice în aer doar 26 de avioane de vânătoare IAR-80 şi 81. Vizanty pilota fabulosul IAR-81C, numărul 344, cu putere şi manevrabilitate sporite, cel dotat cu şase mitraliere Browning făcute în Belgia, la Fabrique Nationale.

 

85 de Lightning-uri contra 26 IAR? Ce glumă... Nici în jocurile pe calculator nu poţi să câştigi! Şi totuşi, piloţii români au repurtat o victorie răsunătoare, au doborât 24 de Lightning-uri şi au pierdut doar trei IAR-uri. Şi i-au pus pe fugă, după un „dogfight” de 12 minute. Această bătălie se găseşte în manualele cadeţilor de la West Point!

 

Găsiţi mai multe pe http://adevarul.ro/locale/botosani/as-ul-uitat-aviatiei-romanesti-dan-valentin-vizanty-pilotul-legendar-bagat-spaima-aviatorii-americani-sovietici-de-al-doilea-razboi-mondial-1_53933af90d133766a861308e/index.html

 

Am tot cerut în scris doamnei primărițe Firea să numească o stradă nouă cu numele comandorului Dan Valentin Vizanty. Nu m-a ascultat. Vedeți, cine nu mă ascultă are probleme cu sârmele. Glumeam, pentru că râsul este ultima redută în fața prostiei, lăcomiei, neomeniei etc etc adică vremurile cele noi și drăcești. S-a cam făcut destul timp de vremuri drăcești, Doamne, iartă-mă, parcă ne-am cam săturat!

 

Dar am primit curierul de Bruxelles și ca să-l mai primesc, vă spun și domniilor voastre:

 

Preluând de la România președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, Finlanda s-a angajat să continue dosarele legislative aflate în lucru, dar dorește și să discute prioritățile strategice ale Uniunii și viitoarea politică digitală în materie de integrare și consolidare a serviciilor digitale, conexiunile de mare viteză și economia datelor, ca parte integrantă a pieței unice. Noi sperăm că aceste intervenții vor conduce la o durabilitate sporită, la creștere economică, la înmulțirea locurilor de muncă, la creșterea competitivității, la siguranță și inovație în UE. În acest scop, deviza noastră este Conexiuni inteligente pentru o creștere durabilă. Dorim să orientăm discuțiile către o economie a datelor și a încrederii, centrată pe om în cadrul Europei, cu respectarea drepturilor și a vieții private a indivizilor, se arată în declarația de intenție a Finlandei la preluarea președinției UE.

 

Scopul Finlandei este ca pe parcursul celor șase luni în care deține președinția, prin conferințe la nivel înalt pe tema transportului de date și a transportului digital, să fie implicate companii, dar și cetățeni pe tematica politicilor europene ale datelor. Obiectivul nostru-se mai spune în document- este și să încurajăm dezbaterea pe ceea ce se poate face pentru a promova accesul la date și a le reutiliza în general, în contextul dezvoltării sectoriale și a inteligenței artificiale. Vom continua negocierile asupra propunerilor legate de viața privată pe internet și garantarea unei legislații de bună calitate. Președinția finlandeză a UE va continua să lucreze și asupra propunerii de regulament relativ la centrele de competență pentru siguranța cibernetică în Europa, în speranța că ar putea ajunge la un acord cu Parlamentul pe acest dosar. Una dintre prioritățile UE este ameliorarea disponibilității rețelelor de mare capacitate și din ce în ce mai rapide pentru a promova dezvoltarea infrastructurii și a serviciilor 5G. Dar, pentru a asigura dezvoltarea rapidă a 5 G în Europa, se mai spune în documentul președinției finlandeze, trebuie să ne gândim la siguranța rețelelor pe baza recomandărilor Comisiei.

Consiliul Transporturi, Telecomunicații, Energie va avea loc pe 3 decembrie, sub președinția finlandeză a UE.

 

Media Development Investment Fund a publicat un nou raport, redactat de Marius Dragomir, directorul Centrului pentru media, date și societate, în care se examinează amploarea modului în care media se află captivă în numeroase zone din Estul și Sudul Europei, în detrimentul democrației. Tehnica de bază este cumpărarea editorului sau chiar a tuturor editorilor, excluzând astfel orice atitudine critică. În ultimul deceniu, politicienii și oligarhii au făcut exact același lucru în toată Europa de Est, precizează raportul. Eșecul reformei posturilor publice a făcut mult rău jurnalismului în general. Grupurile media dominante, controlate de o mână de șefi și de canale media finanțate de către guverne s-au înmulțit. Dar fenomenul înțelegerilor secrete dintre clasa politică și proprietarii de media a atins  niveluri fără precedent, generând un fenomen cunoscut sub numele de media capturată, o situație în care cele mai multe sau totalitatea instituțiilor media de informare operează în cadrul unui cartel guvernamental care controlează și manipulează media în totalitate, fluxurile de informații, în scopul de a-și proteja accesul fără restricții și exclusiv la resursele publice. Raportul examinează acest fenomen. Reducând la tăcere criticile, cartelurile statului oligarhic sunt în măsură să-și extindă responsabilitățile, să obțină acces liber la resursele publice și să-și prelungească propria existență.

 

Media Development Investment Fund este o societate cu scop non-lucrativ, înregistrată la New York și un fond de investiții axat pe susținerea companiilor independente de presă în țările unde presa este oprimată. El furnizează o finanțare accesibilă și asistență tehnică companiilor independente de presă  care activează în medii dificile.

 

În prezentul raport sunt exeminate situațiile în care se află media în Ungaria, Cehia, Slovenia, Macedonia, România, Serbia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Bosnia-Herzegovina.

 

No comments, toată lumea critică, toată lumea dă indicații prețioase, nimeni nu face nimic!

 

Mai mult, am văzut niște referiri în scris la un film, Nelu Țugui ar fi fost foarte mirat, Domnul să-l odihnească, despre un fel de paranormal din ”Țara Anei”. M-am mirat și eu peste poate, țara Anei NU există.

 

Partea turistică, de peisaj, este foarte bună, avem o țară foarte frumoasă, plină de case părăsite, și eu am două în vecinătate, dar ținutul magic pe frontiera căruia mă aflu și pe care îl explorez de peste 30 de ani se numește Țara LUANEI. Da sunt fenomene paranormale aici, dar nu pentru public. Trebuie să plătești prețul dacă vrei spectacol magic... Uneori prețul este chiar viața ta, dispari pur și simplu. Cum a dispărut arabul acela și cum au dispărut mulți de pe aici. Nimeni nu întreabă, nimeni nu răspunde, nimeni nu povestește. Dacă ai mult timp și multă răbdare, descoperi singur. No comments!

 

Dar, totuși există un comentariu: mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC  Veştile pe care le primeşti prin mobil, din presa, sau reţele par importante. Aspectele îţi indică să nu te repezi să tragi concluzii, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lămuri. Un vârf de energie te face să acţionezi rapid, fără să te gândeşti prea mult. Din nou ai ceva de rezolvat pentru familie, dar numai în cursul prînzului. Armonia trebuie să facă parte din viaţa ta, aşa au hotarât stelele pentru tine. Ai şansa să-ţi clarifici un pic dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian. Puţină solitudine, singurătate bine temperată – nu-ţi strică şi îţi întăreşte capacitatea de dialog.

 

TAUR   Îţi este greu să începi săptămâna, ai unele obstacole de trecut. Foloseşte realismul caracteristic zodiei ca să vezi care îţi sunt şansele, să ceri ajutor calificat, dacă este nevoie. Aspecte favorabile deciziilor, la muncă. De asemenea o zi relaxantă, plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor profesionale. Găseşti nota potrivită şi în acordul sentimental. Ziua de astăzi se configurează ciudat - tu pari că eşti pusă în faţa unei decizii. Adica nu şti ce sa alegi intre două căi de urmat. Amână!

 

GEMENI  Potenţialul tău de acţiune este concentrat pe îmbunătăţirea vieţii. Poate este ziua ta, dar, oricum, azi ai prilejuri de satisfacţie şi mulţumire. Prietenii te sprijină, viaţa este frumoasă!  Pragmatismul tău poate fi de mare folos astăzi, viziunea ta realistă aduce succes. O zi obositoare, dar foarte plăcută. Seară deosebită în compania celor dragi, poate la un spectacol. Astăzi, sănătatea ta este bună, iar banii nu sunt foarte rari la tine in buzunar. Ai, deci, o zi bună! Dupa câteva zile echilibrate, care zile au trecut repede fără amintiri memorabile, stelele iţi surâd din nou.

 

RAC   Eşti distrat şi nu te poţi concentra după weekend. Nu forţa când nu trebuie, dimineaţa încearcă să nu provoci probleme. Ai, însă, o teribilă poftă să te faci util şi să primeşti mulţumiri! Eşti adus în situaţia de a purta conversaţii calme şi interesante cu anturajul, ceea ce îţi sporeşte gradul de socializare. La serviciu ceva se încurcă, aşa că amână pe mai târziu! Nu iti imagina ca iti poţi trăi viaţa după telenovele şi filme pentru că nu ai nici un regizor care să-ţi spună ce şi cum să joci!  Un procent dintre nativii din zodie astăzi nu se bucură foarte mult. Recunosc, ai motive.

 

LEU  Azi mulţumirea te cuprinde pentru că vezi că încep să se confirme unele dintre dorinţele tale. Eşti pe drumul cel bun. Încerci să înlături din calea ta obstacole, în special propriile iluzii! Dai dovadă de un umor sănătos şi de o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut în anturaj. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-ţi corpul şi încercă să duci o viaţă sănătoasă. Daca eşti în căutarea unui confident, nu trebuie să alegi prea mult, oricum totul se va afla, mai devreme sau mai târziu! Ceva mocnea de mai mult timp, fie că ştiai fie că nu, acum iţi rămâne doar sa tragi concluziile şi să-ţi fie de învăţătura. Nu, nu este ceva grav, mai mult este vorba despre vanitatea proprie.

 

FECIOARĂ  Intuiţia ta a fost bună, azi încrederea ta nu este înşelată. Ai mizat bine şi ţi-ai evaluat corect propriile forţe. Proiectele tale par prea îndrăzneţe, dar fii convingător şi poţi reuşi! Azi trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar. Măcar stabileşte dacă şi cu cât eşti plătit în plus, sau pentru cât timp ai corvoada asta!  Evita cu calm şi seninătate să dai replica unor provocări evidente, pentru că discuţia să nu degenereze într-o cearta nejustificatata. Daca ai greşit cu ceva cere-ţi poetic şi cu eleganţă scuze şi vezi daca poti îndrepta lucrurile.

 

BALANŢĂ   Nu îţi mai face griji degeaba! Eşti persoana din centru în anturaj, la tine vin să se confeseze. Venus, protectoarea ta îţi dă astăzi darul de a armoniza lucrurile, de a face viaţa plăcută! Variabil şi ezitant, modul tău de comportare este reflecţia îndoielilor interioare. Fii mai hotărât, mai sigur pe tine! Zâmbeşte, ţine capul sus şi vei reuşi, norocul ajută pe cei curajoşi!  La serviciu ca şi acasă, in bucătărie, te întâmpină un amestec asortat de treburi urgente care aşteaptă hotărârile şi acţiunile tale energice. Nu brusca lucrurile, mai ales in amor, sau dacă este vorba despre o promisiune. Poate ultima proba de trecut este cea de rabdare! 

 

 

SCORPION   Începi să vezi, începând de azi, o cale posibilă de urmat ca să-ţi realizezi interesele. Aşa poţi să te foloseşti de avantajele tale. Nu-ţi depăşi puterile, evită instalarea oboselii cronice! Ai o dorinţă mare să ieşi din “carapacea” ta, din obişnuinţa vieţii cotidiene. Oferă-ţi o seară la un spectacol fiţos şi ori îţi vei îndeplini dorinţa, ori vei regreta ca ai astfel de capricii! Sa nu fii foarte contrariat cind analiza ta obiectiva si meseriaşă făcută in cercul tau de prieteni va starni proteste şi remarci de genul "am mai auzit asta"! Astăzi originalitatea nu este punctul tău forte.

 

SĂGETĂTOR  Anturajul îţi apare sub o lumină nouă. Te surprind unele amănunte, dar îţi reproşezi că nu ai realizat situaţia mai demult. Totul este acceptabil atâta vreme cât nu te deranjează pe tine!  Vine căldura, vine vacanţa. Este momentul să planifici concediul şi să faci rezervări din timp. La serviciu nu te lăsa atras în probleme mărunte care te obosesc, dar nu produc nimic concret. Nu te grăbi nejustificat, nu este genul tău şi nici nu dai rezultate mai bune procedând astfel. Până la urmă iei o hotărâre, dar vei constata că nu ai luat în considerare toate datele problemei, că ţi-ai făcut „stereotipuri de comportament”, că uneori stai „cu botul pe labe şi săgeţile în tolbă” în defensivă.

 

CAPRICORN  Astăzi trebuie să rămâi conservator şi credincios valorilor şi opiniilor tale. Nu este greu, aşa sunt Capricornii, dar răul cel nou poate să îmbrace multe forme seducătoare şi convingătoare! Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui atac, înaintea unei ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze. Profesional dar şi personal treburile par să meargă ceva mai bine. Dar exista intotdeauna un „dar” eşti mereu fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. De exemplu astăzi te gândeşti cum să faci să cheltuieşti mai puţin.

 

VĂRSĂTOR Un termen care pune capăt unei probleme care te obseda. Obsesia nu este constructivă. Azi nu-ţi mai face griji, calmează-te şi aşa poţi să faci o analiză corectă: sau la bal, sau la spital!  Iniţiezi un fel de selecţie naturală în jurul tău, în sensul că ceri mult, dar primeşti puţin. Testarea prietenilor şi a colegilor te ţine ocupat toată ziua, aşa că nu ai timp de altceva. Eşti dispus să porţi conversaţii lungi, despre subiecte diverse. Mercur in aspecte şi toane bune te influenţează favorabil şi debitul verbal are volumul unei Niagare. In toata această dorinţă de afirmare a „eului”, care se exprimă, nu trebuie să pierzi din vedere să ciuleşti urechile. În cele mai multe cazuri vorbele stârnesc alte vorbe, confesiunile multe determina destainuiri şi mai şi...

 

PEŞTI Astăzi eşti emotiv şi dai dovadă de timiditate în faţa unei persoane foarte puternice. Încercă să rămâi obiectiv şi să judeci corect situaţia, poate şeful sau soţul (nevasta) au dreptate! Ziua este sub semnul discuţiilor neterminate.  Ca un făcut, timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus, asta pentru că ai un debit verbal prea mare şi te pierzi în amănunte. În general şi astăzi în special nu este favorabil să-ţi iei nici un angajament pe care, apoi, este greu să-l respecţi. Concentrează-te numai pe treburile de rutină şi nu lăsa să fii deranjat.

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop