NASA a dat alerta! Toți cei care folosesc aceste versiuni de Windows sunt în pericol
- Iulia Moise
- 7 iunie 2019, 10:23
Programul de operare Windows trebuie să fie actualizat în mod constant, în caz contrar utilizatorii se pot confrunta cu diverse probleme.
Ultimul semnal de alarmă în acest sens a fost transmis chiar de agenția de informații NSA.
Din fericire, defecțiunea a fost descoperită în timp util de către Microsoft, dar utilizatorii trebuie să facă singuri upgrade-ul, pentru a nu fui ținta hackerilor care pot profita de această vulnerabilitate.
„NSA îndeamnă pe toată lumea să investească timp și resurse în a-și cunoaște propria rețea și să folosească sisteme de operare acceptate și să aibă cele mai recente actualizări. Nu este esențial doar pentru protecția sistemelor de securitate națională, ci pentru toate rețelele”, a avertizat NSA, agenția guvernamentală a Departamentului Apărării al Statelor Unite.
Bluekeep este problema descoperită în urmă cu doar câteva săptămâni. Din nefericire, este vorba despre o problemă majoră și nu trebuie ignorată de utilizatorii programului. Bluekeep este comparată cu periculosul ransomware WannaCry din 2017. Acum doi ani, WannaCry a cauzat probleme serioase la nivel mondial, afecâctând milioane de computere. Au rezultat pagube de milioane de dolari. În ceea ce privește problema actuală, sunt vizate sistemele de operare mai vechi ale programului.
Versiuni ale programului care pot avea probleme din cauza Bluekeep:
– Windows XP
– Windows Server 2003
– Windows Vista
– Windows Server 2008
– Windows 7
– Windows Server 2008 R2
Microsoft avertizează că vulnerabilitatea Bluekeep este un potențial „wormhole” (n.red. – gaură de vierme). Prin urmare, virsulul s-ar putea răspândi fără a fi nevoie de conexiune la internet. Hackerii ar putea folosi această vulnerabilitate pentru a livra malware de tip ransomware sau exploit kit-uri.