Capăt de drum pentru un proces „istoric”! Despăgubirea colosală pe care trebuie să o plătească Primăria Capitalei

Capăt de drum pentru un proces „istoric”! Despăgubirea colosală pe care trebuie să o plătească Primăria Capitalei

După mai bine de 10 ani, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis ca Satul Francez să revină la Primăria Capitalei. Despăgubirile se ridică la o sumă colosală.

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât ca Satul Francez să revină la Primăria Capitalei, însă instituția trebuie să-i plătească omului de afaceri Costică Constanda despăgubiri de circa 94 milioane de euro. La această sumă se vor mai adăuga și penalități. Aceasta este decizia definitivă emisă, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Procesul a durat aproape 10 ani.

Sentința dată marți de ICCJ confirmă sentința dată de Curtea de Apel București pe 11 iulie 2018: 

„Obligă pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General la plata către reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria a contravalorii imobilului teren situat în Bucureşti, str. I.V. Turgheniev şi în B-dul Aviatorilor, de 69.312.000 euro, în echivalent în lei la data plăţii, la care se adaugă dobânda legală aferentă acestei sume, începând cu data introducerii acţiunii – 20.01.2010 până la data plăţii efective a sumei. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Obligă pârâtul Municipiul Bucureşti prin Primarul General la plata către reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria a dobânzii legale aferente sumei de 6.417.669 euro la plata căreia a fost obligat cu titlul de sultă prin sentinţa nr. 1309/05.07.2011, începând cu data introducerii acţiunii – 20.01.2010 până la data plăţii efective a sumei. Înlătură dispoziţia din sentinţă privind plata dobânzilor din aprilie 2008. 

Respinge ca neîntemeiat capătul din cererea principală formulată de reclamanţii-pârâţi Constanda Costică şi Constanda Maria, privind acordarea despăgubirilor în cuantum de 29.757.210 Euro. Obligă reclamanţii Constanda Costică şi Constanda Maria să restituie în deplină proprietate şi posesie pârâtului imobilul liber de orice sarcini, situat în Bucureşti, Şoseaua Nordului, compus din teren în suprafaţă de 28.500 mp şi construcţiile edificate pe acesta, se artă în sentința dată pe 11 iulie 2018 de Curtea de Apel București și care a rămas definitivă prin sentința dată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție.”, conform Hotnews.