PNL s-a pregătit pentru căderea Guvernului Dăncilă. Măsurile provoacă spaimă pentru parlamentarii puterii și pentru asistații sociali

PNL s-a pregătit pentru căderea Guvernului Dăncilă. Măsurile provoacă spaimă pentru parlamentarii puterii și pentru asistații sociali

Senatorul Florin Cîțu a anunțat care sunt intențiile PNL în cazul în care partidul va veni la guvernare. Se are în vedere eliminarea pensiilor speciale și a imunității parlamentarilor cu probleme penale.

Florin Cîțu a declarat că, în primele 6 luni după guvernare, parlamentarii acuzaţi de fapte penale nu vor mai avea imunitate, va fi făcută o analiză a profitabilităţii companiilor de stat, şi vor fi eliminate pensiile speciale, a enumerat senatorul PNL, Florin Cîțu, într-o listă de măsuri ce ar urma să fie aplicate în cazul unei guvernări PNL.

Propunerile lui Florin Cîțu pot fi citite mai jos:

  1. „Eliminare pensii speciale
  2. Eliminarea supraaccizei combustibil
  3. Eliminare suprataxare contracte part time
  4. Eliminarea taxei pe stâlp II
  5. Eliminarea TVA defalcat
  6. Eliminare suprataxare sector energie
  7. Eliminarea restricţiilor care fac imposibilă determinarea preţurilor de piaţă, în sectorul energie.
  8. Eliminare suprataxare sector comunicaţii
  9. Eliminare suprataxare sistem financiar-bancar
  10. Eliminarea restricţiilor care fac imposibilă determinarea preţurilor de piaţă, în sectorul financiar-bancar.
  11. Eliminare suprataxare utilităţi publice
  12. Eliminarea cerinţei care impune creşterea capitalului social pentru administratorii pilonului ÎI de pensii
  13. Eliminare impozitare pe cifra de afaceri
  14. Eliminarea condiţiilor impuse de ANAF companiilor care cer să devină plătitor de TVA. Companiile devin plătitor de TVA IMEDIAT pe baza unei cereri simple.
  15. Eliminare taxe, comisioane pentru eliberarea de documente oficiale (inclusiv CI, paşapoarte, carnet de conducere etc) cetăţenilor romani în ţară şi în străinătate.
  16. Eliminarea, pentru o perioadă de 5 ani, a tuturor restricţiilor la importul de forţă de muncă calificată şi necalificată.
  17. Eliminarea restricţiilor la importul de tehnologie din UE, UK şi SUA, în special în domeniile sănătate şi educaţie.
  18. Îngheţarea tuturor programelor de subvenţii (de la buget) şi ajutor de stat până la finalizarea unei analize care să arate dacă banii cheltuiţi de la buget au randament pozitiv în economie. Rămân acele programe care arata că banii investiţi de la buget nu sunt irosiţi.
  19. Eliminarea subvenţiilor pentru domeniile unde există fonduri UE nerambursabile.
  20. Eliminarea condiţiilor impuse de ANAF companiilor care cer să devină plătitor de TVA. Companiile devin plătitor de TVA IMEDIAT pe baza unei cereri simple.
  21. Eliminare taxe, comisioane pentru eliberarea de documente oficiale (inclusiv CI, paşapoarte, carnet de conducere etc) cetăţenilor romani în ţară şi în străinătate.
  22. Eliminarea, pentru o perioadă de 5 ani, a tuturor restricţiilor la importul de forţă de muncă calificată şi necalificată.
  23. Eliminarea restricţiilor la importul de tehnologie din UE, UK şi SUA, în special în domeniile sănătate şi educaţie", a precizat Florin Cîţu.
  24. În plus faţă de acestea, PNL mai promite că România va fi scoasă din Banca Internațională de Investiții (o instituţie dominată de Federaţia Rusă), dar şi că nu va mai fi acordat niciun contract vreunei companii acuzate de spionaj de partenerii noştri strategici (adică de NATO şi UE).

În primele 6 luni după guvernare:

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. Fără imunitate pentru parlamentari în cazul faptelor penale
  2. Retrocedarea proprietăţilor furate de comunişti, proprietarii care au peste 65 de ani au prioritate. Proprietatea este garantată în guvernarea liberală, fără niciun fel de alte condiţii care diminuează dreptul la proprietate.
  3. Returnarea TVA în 24 de ore.
  4. Românii nu trebuie să mai plimbe documente între companiile de stat atunci când informaţiile pe care le cere o instituţie de stat exista în baza de date a altei instituţii de stat.
  5. Legea falimentului personal şi legea insolventei într-un singur act legislativ FUNCŢIONAL!
  6. Eliminare bariere intrare pe piaţa financiar-bancara
  7. Maxim 5 autorizaţii necesare unei companii pentru a începe activitatea în România. După 30 de zile companiile se considera autorizate automat şi încep să funcţioneze.
  8. Retragerea României din acţionariatul băncilor lui Putin (Banca Internațională de Investiții - n.r.) şi a celor care sunt acuzate se spionaj de partenerii noştri strategici - România nu va mai juca rolul de cal Troian pentru Rusia şi China.
  9. Niciun contract de stat cu companii acuzate de spionaj de partenerii noştri strategici.
  10. O analiză a profitabilităţii companiilor de stat. Trebuie să eliminăm risipa banului public. Astăzi companiile de stat au datorii de 90 de miliarde de lei", a scris senatorul PNL.”, a scris Cîțu pe Facebook.