CSM a aprobat pensionarea magistratului Cristian Deliorga, numit recent judecător al CCR

CSM a aprobat pensionarea magistratului Cristian Deliorga, numit recent judecător al CCR

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în unanimitate, înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a judecătorului Cristian Deliorga, recent numit judecător la Curtea Constituțională a României.

CSM a aprobat, astăzi, pensionarea, începând cu 14 iunie, a  judecătorului Curții de Apel Constanța, Cristian Deliorga, prin eliberarea din funcție. După o activitate de 37 de ani în Ministerul Public și de Justiție, Cristian Deliorga, fost vicepreședinte al CSM în 2006, devine, din data de 15 iunie, judecător al CCR, înlocuind-o pe Simona Maya Teodoroiu, al cărei mandat expiră la aceeași dată. În acest fel, magistratul își păstrează continuitatea în activitate.  Decizia de astăzi, a CSM, va fi trimisă  către Președinția României care va emite decretul de pensionare.

Cristian Deliorga a declarat, pentru EVZ, că de astăzi, 28 mai, dată la care CSM i-a aprobat pensionarea, și până în data de 14 iunie, nu va mai intra la ședințele de judecată. Este o procedură prevăzută de lege, susține magistratul. Judecătorii își termină dosarele pe care le mai au, dau chiar și pronunțări, motivează, pentru a nu rămâne cu dosare întârziate, dar nu mai intră în ședințele de judecată. Pronunțarea în dosarul în care este cercetat arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, judecat de Cristian Deliorga, are termen, mâine, pe 29 mai.

 

Ne puteți urmări și pe Google News