Albanezi depistați de Poliția de Frontieră pe ”fâșia verde”

Albanezi depistați de Poliția de Frontieră pe ”fâșia verde”

Doi albanezi au fost depistați de Poliția de Frontieră în timp ce încercau să intre ilegal pe teritoriul României. Cei doi au fost observați cu 10 minute înainte de miezul nopții cu ajutorul aparaturii de termoviziune, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moravița – I.T.P.F. Timişoara au depistat doi cetăţeni din Albania, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe fâșia verde.

”Imediat, colegii noștri au declanşat o acţiune specifică, persoanele în cauză fiind preluate şi conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 34, respectiv 42 de ani şi au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Cele două persoane vor fi preluate de autoritățile de frontieră din statul vecin pentru continuarea cercetărilor, totodată fiind instituită măsura interzicerii intrării acestora în țara noastră pe o perioadă de cinci ani. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, a informat Ionuț Petru Nicola, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara.

Ne puteți urmări și pe Google News