Rețeaua “Cărăușii”, implicată în trafic de migranți, capturată de poliţiştii de frontieră din Galați

Rețeaua “Cărăușii”, implicată în trafic de migranți, capturată de poliţiştii de frontieră din Galați

Poliţiştii de frontieră din Galați, coordonați de procurorii DIICOT au destructurat un grup infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi. Cinci percheziţii domiciliare la membrii grupărilor, au fost efectuate în judeţului Galaţi. Trei membri ai grupului au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, începând cu luna noiembrie 2018, politiștii de frontieră din Galați coordonați de procurori, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup infracțional organizat, cu denumirea „CĂRĂUŞII”, implicat în traficul de migranți. În fapt, din actele administrate în cauză, au rezultat indicii privind existenţa şi funcţionarea grupării infracţionale, având în componenţă cetăţeni români, care transporta cetăţeni proveniţi dinAsia, înregistraţi ca solicitanți de azil în țara noastră, şi din România, ascunşi în locuri special amenajate în mijloacele de transport, în scopul trecerii ilegale a frontierei de stat către țări din vestul Europei.

 

Astfel, urmare a activităţilor specifice desfăşurate în baza delegărilor dispuse în cauză, constând în investigaţii şi supravegheri informativ-operative au fost stabilite ca făcând parte din grupul infracţional trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 42 și 48 de ani, din județul. La data de 9 noiembrie 2018, poliţiştii de frontieră din Galați şi de la Nădlac II, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galați, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia unul dintre suspecți a fost surprins la Nădlac II în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară patru cetăţeni străini, ascunşi în compartimentul marfă al unei autoutilitare.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că membrii grupului infracţional racolau persoane înregistrate ca fiind solicitante de azil în România și le transportau către vestul țării, cu scopul trecerii ilegale a frontierei de stat pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Pentru aceste servicii migranții plăteau sume cuprinse între 500 și 2.000 de euro de persoană.

 

În dimineața zilei de 16 mai a.c., poliţiştii de frontieră din Galați au efectuat cinci percheziţii domiciliare în județ, la persoanele suspecte de constituirea grupului infracțional organizat, specializat în trafic de migranți. În urma perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 29 de telefoane mobile și suma de 5.900 de euro. Faţă de P.P., P.N., și B.M., procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore urmând ca să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.