CFR, campioana devoratoare de antrenori

CFR, campioana devoratoare de antrenori

Ardelenii au reușit să câștige titlul Ligii I, după ce au schimbat tehnicienii pe bandă rulantă. Greul va începe în noul sezon al Ligii Campionilor.

CFR Cluj a reușit săși apere statutul de campioană, câștigat în 2018. Ardelenii au pus mâna pe titlu și în acest sezon, după ce, duminică seara, au învins-o pe CS „U” Craiova, acasă, scor 1-0.

Formația din Gruia are un avans de cinci puncte față de FCSB, înaintea ultimei etape în care cele două grupări se vor duela pe „Arena Națională”. CFR și-a trecut în palmares cel de-al 5-lea titlu de campioană, după cele cucerite în 2008, 2010, 2012 și 2018. Este pentru prima dată când „feroviarii” leagă două astfel de performanțe.

Umiliți de anonimi de la Dudelange

Ne puteți urmări și pe Google News

Clujenii au avut probleme uriașe în această stagiune, dar paradoxal s-au încoronat campioni. CFR a început sezonul cu Edi Iordănescu pe banca tehnică, dar eșecul cu Malmo (0-1), din turul al 3-lea preliminat al Ligii Campionilor, i-a fost fatal tehnicianului. În locul său a venit Toni Conceicao, dar campioana a fost eliminată din cea mai importantă competiție intercluburi. Dezastrul a atins apogeul în play-offul Ligi Europa. CFR a fost umilită și eliminată de luxemburghezii de la Dudelange (0-2 și 2-3).

Dan Petrescu a pus mâna pe trofeu

Conceicao a scăpat ca prin minune de demitere și a reușit să redreseze o echipă care a intrat în cursa pentru titlu, alături de FCSB și CS „U” Craiova.

Însă, în luna februarie a acestui an, tehnicianul portughez a fost îndepărtat din Gruia, locul lăsat liber fiind luat de Alin Minteuan. A urmat cel deal patrulea tehnician pe banca ardelenilor: Dan Petrescu.

Fostul internațional s-a întors din China și a câștigat titlul, după ce bifase aceeași performanță și în 2018. CFR va rămâne în istoria fotbalului după ce a trăit acest paradox: a devenit campioană într-un sezon în care a fost condusă de patru tehnicieni.

Mureșan a plecat din Gruia

Cutremur a fost și la nivelul conducerii, pentru că Iuliu Mureșan, omul care a făcut echipă alături de Arpad Mureșan, încă din perioada în care echipa juca în „C”, a plecat din Gruia. Ulterior, oficialul a ajuns la Hermannstadt.

Liga pare o utopie

CFR Cluj are nevoie de o serie de minuni pentru a ajunge să evolueze în grupele Ligii Campionilor în stagiunea 2019 - 2020. Formația pregătită de Dan Petrescu va începe campania de calificare încă din primul tur și nu va fi cap de serie. Ardelenii au un coeficient mai mic decât campioanele Maltei sau Lituaniei. Altfel, Dan Petrescu, antrenorul campionilor, a fost criticat dur de fostul internațional Alin Stoica. „Părerea mea este că nu Dan Petrescu a câștigat acest campionat. Minteuan a luat echipa în cea mai grea perioadă. Hai să îl mai lăsăm. Nu am nimic cu el. Totuși, prea se tot vorbește, prea își ia merite. Așa se întâmplă în România. Că în Occident, săracu’, nu prea avea cum...”, a spus Stoica la GSP Live.