Scandal pe extrădarea lui Mazăre. Meleșcanu, răspuns de ultima oră pentru oficialul din Madagascar

Scandal pe extrădarea lui Mazăre. Meleșcanu, răspuns de ultima oră pentru oficialul din Madagascar

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, vineri, că discuția invocată de oficialul din Madagascar, referitoare la extrădarea lui Radu Mazăre, a avut loc înaintea condamnării.

„Într-o audiență la MAE; consului a exrpimat o idee, nu știu dacă a fost personală, în legătură cu ideea că ar fi interesat să coopereze pe această temî. Era februarie 2018. La momentul respectiv, am făcut o cerere la IGPR în care am rugat să ne dea o copie a mandatului respectiv și ne-au trimis-o foarte rapid. 

Am dat instrucțiuni pe 27 februarie 2018 la ambasada din Italia, în care am informat pe ambasador că îi trimitem în anexă documentul de la Interpol cu privire la cetățeanul Radu Mazăre, dat în rumărire internațională și în legătură cu care existau infromnații că ar dori un permis de ședere în Madagascar. A fost înaintat ambasadei noastre de la Roma și transmisă părții malgase, cu scopul de a bloca obținerea permisului de ședere în Madagascar.

Am cerut și infromații suplimentare de la autoritățile malagase în legătură cu această problemă. A fost și o notă verbală transmisă în acest sens de către ambasada noastră la Roma către ambasada Republicii Madagascar. Această sesizare pe care a făcut-o consulul onorific se referă la mandatul de arestare, nu la procedura de extrădare a domnului Mazăre, era înainte de condamnarea definitivă”, a declarat Teodor Meleșcanu la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News