Germania vrea o nouă lege care va permite poligamilor să obțină cetățenia

Germania vrea o nouă lege care va permite poligamilor să obțină cetățenia

Într-un proiect de lege, guvernul federal german a eliminat interdicția de naturalizare pentru străinii care trăiesc în căsătorii poligame.

Proiectul "Al treilea act de modificare a Legii Cetățeniei", adoptat de Consiliul de Miniștri la începutul lunii aprilie, trebuie să facă obiectul dezbaterii parlamentare. Potrivit unui raport al agenției de știri DPA, Ministrul de Interne federal Horst Seehofer (CSU, dreapta bavareză) ar elimina interzicerea naturalizării poligamiei pentru străini într-o nouă lege. Ministerul Justiției condus de Katarina Barley (SPD, de stânga) a refuzat să aprobe proiectul.

Poligamia nu este încă o piedică pentru obținerea pașaportului german

O interdicție planificată a naturalizării pentru străini a eșuat din cauza rezistenței formaţiunii SPD. Inițial, un proiect de lege al Ministerului de Interne prevedea o astfel de interdicție.  Anterior, Conferința Miniștrilor de Interne a invitat pe ministerul Federal al Afacerilor Interne să intrăducă în mod legal interdicția privind  poligamia. Proiectul "Al treilea act de modificare a Legii Cetățeniei" nu mai conține cerința de naturalizare ca o identitate clarificată. 

Este inacceptabil

Prelungirea termenului de retragere a naturalizărilor de la cinci la zece ani, așa cum a cerut Conferința Miniștrilor de Interne, urmează să devină lege. Purtătorul de cuvânt al fracțiunii Uniunii, Mathias Middelberg (CDU), a criticat întârzierea. "Este inacceptabil."  El a confirmat că Ministerul Justiției, condus de Katarina Barley (SPD), a refuzat să aprobe proiectul. Middelberg a precizat: "Ar trebui să fie evident faptul că, în stadiul Legii fundamentale, naturalizările persoanelor care trăiesc în poligamie nu sunt în discuție.

Germania a ajuns să susţină şi să finanţeze poligamia

Mass-media arată cum un sirian cu 23 de copii, 4 soții - potrivit calculelor - primeşte  320.000 de euro subvenție de stat în fiecare an. Povestea provine din Germania, după cum notează Bild.

 

Ne puteți urmări și pe Google News