Cum a scăpat Răzvan Ciobanu, găsit cu DROGURI în SÂNGE, de procurorii DIICOT? Un document de acum un an ar putea lămuri misterul

Cum a scăpat Răzvan Ciobanu, găsit cu DROGURI în SÂNGE, de procurorii DIICOT? Un document de acum un an ar putea lămuri misterul

Un document de la DIICOT cu privire la un dosar de trafic de droguri de mare risc ar putea arunca lumină în cazul morții lui Răzvan Ciobanu.

Faptul că renumitul creator de modă era un consumator de droguri era cunoscut, cel puțin la nivel de bârfă, în lumea mondenă, dar se pare că și autoritățile care au datoria legală să se ocupe de această problemă ar fi putut să știe.

Un document emis de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT), publicat în urmă cu un an de Răzvan Ciobani și scos acum din nou la iveală de apropiați, arată că, în 2018, creatorul de modă a fost scos de sub urmărire penală prin clasarea cauzei de „deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

Documentul a fost emis de Serviciul Teritorial Ploiești al DIICOT. Cunoscuții modistului spun că în dosarul respectiv ar fi fost implicate o mulțime de persoane din lumea mondenă a Capitalei și se întreabă în ce fel a scăpat Răzvan Ciobanu de dosar. O posibilitate vehiculată printre cunoscuții creatorului de modă este aceea a unei înțelegeri cu procurorii, pentru a oferi informații.

Ne puteți urmări și pe Google News

Designerul a anunțat în 2018 că dosarul deschis pe numele său a fost clasat. Răzvan Ciobanu și fosta sa colegă de platou de la emisiunea „Bravo, ai stil!”, Raluca Bădulescu, au fost primele VIP-uri care au oferit declarații în calitate de martori, în data 12 iulie 2018, la sediul DIICOT Ploiești, într-un megadosar de trafic de droguri.

„Încă o dată s-a demonstrat că ura, răutatea și neîncrederea sunt stări meschine pe care noi toți trebuie să le depășim. Așa cum am spus și înainte o spun și acum,dar de data aceasta cu probe: sunt NEVINOVAT! Mulțumesc celor care mi-au stat alături când toată lumea mea se năruia din nou…”, a fost mesajul postat atunci de Ciobanu.

Reamintim că trupul lui Răzvan Ciobanu a fost descoperit, luni dimineața, în jurul orei 07.30, pe un drum din comuna Săcele, situată în apropiere de Năvodari. Alarma a dat-o un țăran care venise să dea de mâncare animalelor dintr-o mică fermă. Apelul la 112 a fost primit la 07.13, conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța, Claudia Tătărici.

Jeepul pe care îl conducea designerul a părăsit drumul, a rulat 850 m pe tăpșan, „apoi a reintrat pe drum și, cel mai probabil, în acel moment, la impactul cu porțiunea de asfalt mai ridicată decât acostamentul, mașina a ricoșat într-un pâlc de copaci”, culcând la pământ patru dintre ei. 

Surse demne de încredere au declarat, pentru EVZ, că testele preliminarii ale expertizei medico-legale au ieșit pozitive pentru cinci tipuri de drog: hașiș, cocaină, heroină, metadonă și morfină. Bineînțeles, această testare nu arată că Răzvan Ciobanu le-ar fi consumat pe toate în seara fatidică, ci că le-a folosit – cel puțin - în decursul a ultimelor șase luni.