Fraţii Bălan rămân în arest. Cei doi sunt acuzaţi de tentativă de omor. Decizia instanţei de judecată este definitivă

Fraţii Bălan rămân în arest. Cei doi sunt acuzaţi de tentativă de omor. Decizia instanţei de judecată este definitivă

Curtea de Apel Iaşi a respins cererea fraţilor Bălan prin care au cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu una mai uşoară. Instanţa a decis prelungirea mandatul de arestare cu alte 30 de zile. De asemenea, cei doi fraţi sunt obligaţi să plătească câte 200 de lei, cheltuieli judiciare. Decizia instanţei este definitivă.

Cei doi fraţi sunt acuzaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt doi consăteni .

 

Cazul şocant a avut loc anul trecut, în luna februarie, în comuna Zorleni. Gheorghitã Dârzu, de 50 de ani şi fiul lui, Marian Dârzu, de 20 de ani, au fost bătuţi de cei doi fraţi Bălan cu furci şi topoare, potrivit vremeanoua.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

Victimele au fost duse la spitalul din Bârlad în stare foarte gravă. Din cauza complicaţiilor Gheorghiţă Dârzu a fost ulterior transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi cu „traumatism cranian, fracturã deschisã de craniu si hemoragie subarahnoidianã”.

 

Fiul lui, Marian Dârzu, de 20 de ani, a fost diagnosticat şi el cu „traumatism cranio-cerebral închis, plãgi contuze parietale dreapta, plagã retroauricularã stânga, contuzie antebrat stâng” şi a fost internat la sectia Chirurgie la spitalul bârlãdean.

 

Fraţii Lucian Balan, de 28 de ani, şi Stefan Petrut Balan, de 20 de ani, s-au certat în cursul zilei cu ginerele lui Gheorghitã Dârzu. După ce au consumat mai multe pahare de băutură, cu minţile întunecate de alcool, i-au agresat pe Gheorghitã Dârzu si fiul acestuia care tocmai intrau în curtea unui consătean, cu o căruţă cu lemne.

 După ce i-au bătut pe cei doi bărbaţi, fraţii Bălan au plecat şi au luat cu ei şi drujba pe care victimele o aveau în căruţă.

 

În conflict a mai fost implicat şi un minor, rudă cu agresorii şi care este cercetat în stare de libertate.