Răsturnare de situație în cazul raportului lui Tăriceanu. Procurorii, chemați să dea explicații

Răsturnare de situație în cazul raportului lui Tăriceanu. Procurorii, chemați să dea explicații

Raportul în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu a fost amânat din nou. Conform lui Robert Cazanciuc, președintele Comisiei Juridice din Senat, procurorii DNA vor fi chemați la Comisia Juridică din Senat pentru a da explicații cu privire la dosarul lui Tăriceanu.

Anunțul a fost făcut de Robert Cazanciuc la Parlament. „În acest context s-a pus problema ca cel care a făcut sesizare adică parchetul să vină să susțină sesizarea și să răspundă în cadrul Comisiei la anumite întrebări. Eventuala invitație a parchetului nu trebuie privită ca o acțiune politică. Este firesc să fie clarificate anumite lucruri. Avem un material de 17,000 de pagini care nu este structurat corespunzător astfel încât toată lumea să înțeleagă despre ce e vorba.

Întrebat ce părere are despre modul în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, și-a desfășurat activitatea și despre faptul că, în cazul demiterii acestuia de la minister, numele său este vehiculat pentru a prelua acest protofoliu, Robert Cazanciuc a precizat că „nu am auzit nicio propunere în acest sens. Avem deja un ministru al Justiției, care își face sau nu treaba. Asta este o altă discuție. Dacă nu uităm pe programul de Guvernare, o să vedem puține puncte îndeplinite. Dacă nu va mai fi o să vedem ce se va întâmpla.

Întrebat cum vor vota senatorii PSD la moțiunea de cenzură împotriva lui tudorel Toader, Robert Cazanciuc a declarat că „senatorii vor vota la moțiune potrivit conștiinței”.

Ne puteți urmări și pe Google News