Construcții ilegale. Proiect rezidențial, blocat de autorități. Amenzi uriașe pentru dezvoltatori imobiliari

Construcții ilegale. Proiect rezidențial, blocat de autorități. Amenzi uriașe pentru dezvoltatori imobiliari

Amenzi uriașe au fost aplicate pentru construcții care nu îndeplinesc cerințele de securitate iar unui important investitor imobiliar i-a fost sistată activitatea. O acțiune la care au participat peste 25 de polițiști, inspectori în construcții, ai ITM și ai ISU București-Ilfov a condus și la suspendarea activității la Aviaţiei Apartments, proiect rezidenţial de 17 milioane de euro, din zona Aviaţiei, al companiei spaniole de dezvoltare imobiliară Gran Via.

Mai multe şantiere de construcţii a unor ansambluri imobiliare au fost vizate, miercuri, de peste 25 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Inspectoratului de Stat în Construcţii Bucureşti, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov.  

Poliția Capitalei transmite că acţiunea a vizat verificarea legalităţii funcționării acestor societăți comerciale, legalitatea actelor de comerț, existența autorizațiilor necesare funcționării şi modul de asigurare a pazei bunurilor şi valorilor.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, în domeniul sistemelor de securitate, în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu ocazia verificărilor efectuate, la un obiectiv a fost dispusă sistarea activităţii constructorului pentru nerespectarea cerinţelor de securitate în ceea ce priveşte lucrările la înălţime. Totodată, au fost constatate deficienţe în îndeplinirea atribuţiilor de către personalul de securitate.

Surse judiciare au dezvăluit că șantierul închis de autorități este situat pe terenul pe care se construieşte Aviaţiei Apartments, care are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi şi a fost parte din platforma fostei fabrici de pâine Băneasa. Acolo, compania spaniolă de dezvoltare imobiliară Gran Via, care a ridicat în cartierul Militari din Bucureşti ansamblul de apartamente Gran Via Park, a demarat construcţia unui nou proiect rezidenţial. Ansamblul de 293 de apartamente necesită o investiţie de 17 milioane de euro. Proiectul este situat pe strada George Buciumat, la numărul 26, iar finalizarea sa este programată pentru iulie 2019.

Poliția capitalei transmite că, în zilele următoare, reprezentanții mai multor societăți comerciale urmează a prezenta documentele care nu au fost găsite la punctele de lucru. În funcție de datele ce au rezultat în urma acestor verificări, documentele vor fi prezentate Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov și Serviciilor de Investigarea Criminalității Economice și de Ordine Publică din Poliția Capitalei.

Acțiunea se circumscrie activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de liniște publică, protecția cetățeanului față de practicile comerciale ilicite și însănătoșirea mediului de afaceri.