Octavian Goga, dat afară din Parlament, PMP vânează locul vacant

Octavian Goga, dat afară din Parlament, PMP vânează locul vacant

Deputatului PSD Octavian Goga (foto) i-a fost retrasă funcția de parlamentar astăzi potrivit siteului Camerei Deputaților. Evenimentul zilei l-a contactat direct pe fostul deputat pentru a-l întreba care este motivul din spatele deciziei, însă, Goga a refuzat să răspundă. De asemenea, pe site-ul Camerei Deputaților nu este atașat niciun document, fiind menționată pe ordinea de zi doar „Vacantarea locului de deputat deținut de domnul Octavian Goga”.

În septembrie 2018, deputatul PSD Octavian Goga a fost condamnat definitiv la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Goga a fost prins de poliție conducând fără permis și a refuzat să sufle în etilotest la momentul faptei. Inițial, în martie 2018, instanța l-a condamnat pe Goga la executarea a doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și la un an de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis. De asemenea, lui Goga i-au fost retrase drepturile de a fi ales și de a ocupa o funcție publică, decizie pe care ICCJ a anulat-o în toamna anului trecut.

La o lună după pronuțarea ICCJ, președintele PMP, Eugen Tomac, i-a solicitat lui Liviu Dragnea să pună în aplicare sentința privind condamnarea deputatului Octavian Goga. Tomac a omis că ICCJ a anulat decizia din martie 2018, privind interzicerea drepturilor de a fi ales și de a ocupa o funcție publică pentru Octavian Goga. „Printr-o adresă oficială, i-am cerut lui Liviu Dragnea să pună în aplicare sentinţa penală definitivă ÎCCJ din 24.09.2018, prin care Goga Octavian, un deputat traseist care a plecat de la PMP la PSD, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare şi la interzicerea exercitării unor drepturi, inclusiv a celui de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat”, a spus Eugen Tomac, în octombrie 2018. Președintele PMP a mai adăugat că locul deputatului PSD ar trebui să-i revină unui parlamentar din partidul său.

Octavian Goga a intrat în Parlament pe listele PMP grație scorului obținut la alegerile parlamentare din 2016, iar în iunie 2017 a anunțat Biroul Permanent al Camerei Deputaților că a demisionat din partidul lui Traian Băsescu și că își va desfășura activitatea în PSD.

 

Ne puteți urmări și pe Google News