Lovitură dură pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea. Victorie pentru Kovesi. “I don't speak English”

Lovitură dură pentru preşedintele PSD Liviu Dragnea. Victorie pentru Kovesi. “I don't speak English”

După fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi a câștigat la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror-șef European, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a fost întrebat în limba engleză de un jurnalist străin, cum comentează această victorie. Răspunsul a venit promt dar tot în limba engleză spunând că nu ştie să converseze în această limbă “I can't. I don't speak english (Nu pot, nu vorbesc limba engleză - n.r.)”, a răspuns Liviu Dragnea

„Come on! You already speak english (Pe bune? Deja vorbiți în limba engleză! - n.r.)”, a replicat jurnalista, potrivit b1.ro

Laura Codruţa Kovesi a obţinut primul loc şi la votul din Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), ceea ce  o face candidatul Parlamentului European pentru postul de procuror-șef european. Urmează votul ţărilor membre în cadrul Consiliului Uniunii Europene. 

Laura Codruţa Kovesi a fost votată cu 26 voturi, în timp ce candidatul francez a primit 22 voturi, iar cel german un vot.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marţi seară, Laura Codruţa Kovesi a fost audiată de comisiile reunite CONT și LIBE, ce țin de Parlamentul European. Ulterior, a fost votată pentru funcţia de procuror-șef european de către Comisia de control bugetar (CONT) cu 12 voturi. În timp ce procurorul francez Bohnert a primit 11, iar candidatul germanul a primit un singur vot.

La audierea de marți, fosta șefă a DNA a precizat că pentru ea nu au nicio relevanță relațiile de acum din România dintre ministrul Justiției și sistemul juridic.