Dăncilă face o PROPUNERE INCENDIARĂ pentru EUROPARLAMENTARE. Să fie acesta un semn că PSD se TEMĂ să nu PIARDĂ? Dragnea e în AELRTĂ MAXIMĂ

Dăncilă face o PROPUNERE INCENDIARĂ pentru EUROPARLAMENTARE. Să fie acesta un semn că PSD se TEMĂ să nu PIARDĂ? Dragnea e în AELRTĂ MAXIMĂ

În ultima vreme, pe fondul valului de demisii al unor deputați, atât majoritatea cât și puterea și unitatea PSD-ului pot fi puse sub semnul întrebări. De la începutul anului și până în prezent, din PSD și-au dat demisia politicieni cu greutate, printre care îi amintim pe fostul premier Mihai Tudose, deputatul Georgian Pop și Corina Crețu, comisar european.

Confrom dezvăluirilor făcute de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, realația dintre Executivul de la București și Crețu a început să se deterioreze de mai multă vreme. De asemenea, recent, Corina Crețu a anunțat că va candida pe lista Pro România pentru un loc în Parlamentul European.

Cu toate acestea, se pare că pemierul Viorica Dăncilă nu dorește să o piardă pe Crețu. În ceea ce ar putea fi apreciat drept un act de recunoștiință și apreciere a muncii depuse, permierul i-a propus comisarului european Corina Crețu, la congresul PES de la Madrid, să candideze de pe locul I pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din luna mai, scrie G4media.

La congress, Corina Crețu l-a întrebat pe liderul PSD dacă acesta știe că mai mulți membri au lansat atacuri împotriva ei. În replica, Dragnea a susținut că nu avea idee că se întâmplă asemenea lucruri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Corina Crețu ar fi declinat oferta, mai notează sursa citată. Acestea au explicat că propunerea i-a fost făcută Corinei Crețu în ideea de a destabiliza formațiunea condusă de Victor Ponta, Pro România, pe lista căreia comisarul european și-a anunțat deja candidatura încă de pe 17 ianuarie.

Crețu, aflată în război deschis cu PSD în ultima perioadă, a fost propusă comisar chiar în mandatul de premier al lui Victor Ponta.

„Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România, care are un proiect ambiţios de dezvoltare a României, cu oameni competenţi şi profesionişti. Am fost şi rămân o social-democrată europeană convinsă şi cred că singura şansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice şi echitabile, unde ne trebuie aliaţi şi prieteni şi cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toţi. Vreau să vă spun că cred că lumea cunoaşte ce am făcut, (…) tot ce am făcut a fost pentru România şi români şi îmi doresc să fac acest lucru şi în continuare. (…) Îi respect, în continuare, pe membrii PSD, dar îi rog să înţeleagă că această decizie a mea este o delimitare clară de actuala conducere a acestui partid, care, ştiţi foarte bine, în ultimii ani a minimizat munca şi eforturile noastre, a celor care am încercat să ajutăm România din afară, culminând cu atacuri şi jigniri personale la adresa mea şi a colegilor din Comisia Europeană”, a spus atunci Corina Creţu.