Toader îl lămureşte pe Timmermans

Toader îl lămureşte pe Timmermans

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi că i-a trimis o scrisoare prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în care i-a explicat motivaţiile pentru fiecare prevedere din OUG care modifică legile Justiţiei, după ce Comisia a adus o serie de observaţii critice pe marginea acesteia.

„Am trimis o scrisoare prim-vicepreşedintelui Timmermans, în care i-am prezentat Ordonanţa de modificare a legilor Justiţiei”, a declarat Toader la Parchetul General. Comisia Europeană urmăreşte cu mare îngrijorare ultimele evoluţii legate de statul de drept din România, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Atât conţinutul, cât şi procedura ultimelor schimbări, prin folosirea de ordonanţe de urgenţă, fără consultări cu justiţia şi cei direct interesaţi par a fi în contradicţie directă cu recomandările Comisiei Europene din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, susţinute de toate statele membre şi în consecinţă Comisia va cere explicaţii de la guvernul român cu privire la cele mai recente schimbări, a subliniat purtătorul de cuvânt.

 

Ne puteți urmări și pe Google News