Cerere HALUCINTANTĂ în CAZUL Kovesi. „Să-i RETRAGEM CETĂȚENIA!”

Cerere HALUCINTANTĂ în CAZUL Kovesi. „Să-i RETRAGEM CETĂȚENIA!”

O lipsă de patriotism, chiar o trădare-așa califică liderul PNL votul dat de reprezentantul României în COREPER, care a optat pentru candidatul din altă țară pentru funcția de procuror european. Ludovic Orban propune ca Luminiței Odobescu, reprezentantul României în COREPER, să i se retragă cetățenia română.

„Ar trebui să-i retragem cetățenia română, să se ducă să ceară cetățenie cu candidatul țării cu care a votat. Mie mi se pare de noaptea minții pentru orice reprezentant al României, să nu susțină un candidat al României, pe orice funcție importantă, mai ales o funcție de conducere la nivel european cum este funcția de Procuror Șef al Parchetului European, să existe români care să nu sprijine candidatura unui român”, a declarat, joi, președintele PNL.

Orban a adăugat că europarlamentarul Siegfried Mureșan a solicitat, și PNL va cere și în scris lucrul acesta, să fie făcut public mandatul pe care l-a primit reprezentantul României în COREPER din partea Ministerului Afacerilor Externe. „Iar dacă acest mandat a fost pentru a vota împotriva candidatului român, cu siguranță, atât Teodor Meleșcanu cât și Ciamba trebuie să-și dea demisia imediat”, a mai spus liderul liberal.

La începutul săptămânii, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a declarat că nu a primit niciun mandate și nici nu a discutat cu ministrul Tudorel Toader despre votul pentru Laura Codruța Kovesi. După întrunirea de marți a CExN a PSD, premierul Viorica Dăncilă a spus că Guvernul  nu are nicio legătură cu candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror European și că nu va da niciun mandate.

Ne puteți urmări și pe Google News

După primul vot, al reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, procurorul francez Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc cu 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi şi de Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.