Transportul în comun este GRATIS. Ce acte trebuie DEPUSE pentru a BENEFICIA de gratuitate

Transportul în comun este GRATIS. Ce acte trebuie DEPUSE pentru a BENEFICIA de gratuitate

Transportul în comun de suprafață va fi gratuit de acum înainte pentru anumite categorii de pensionari. Ce acte trebuie depuse?

Deocamdată, doar anumite categorii de pensionari pot beneficia de transport în comun de suprafață gratuit. Pentru a beneficia de gratuitate, pensionarii trebuie să depună anumite acte la ghișeele STB.

Pe la jumătatea lunii februarie, Societatea de Transport București (STB – fosta RATB) a început colectarea datelor tuturor pensionarilor care vor să beneficieze de transportul în comun de suprafață gratuit.

Pensionarii vor putea circula în continuare gratis, dar vor trebui să aibă mereu la ei un card de călătorie, ca toți ceilalți călători și să îl valideze la orice urcare în mijlocul de transport (tramvai, autobuz, troleibuz). Regulamentul este valabil pentru întreg perimetrul București – Ilfov.

Ce categorii de pensionari beneficiază de gratuite la transportul STB, scrie RTNews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cardul care va fi emis după depunerea actelor la ghișeele STB, va fi valabil 12 luni de la data intrării lui în posesie. Anul viitor, cardul trebuie reîncărcat, fără vreun cost suplimentar și va fi valabil tot 12 luni.

Având în vedere că STB nu au anunțat un termen limită până la care trebuie depuse actele respective, pensionarii se pot prezenta la ghișee până la sfârșitul anului.