Guvernul român răspunde DECLARAȚIILOR lui Putin: „Sunt amenințări și provocări”

Guvernul român răspunde DECLARAȚIILOR lui Putin: „Sunt amenințări și provocări”

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a făcut precizări pe marginea declarației președintelui rus Vladimir Putin, după ce acesta a spus că niciun stat din Europa nu își dorește rachete balistice americane.

Gabriel Leș a declarat că nu se pune problema desființării scutului de la Deveselu, precizând că Rusia încearcă „amenințări și provocări”.

„Nu se pune problema desființării acestui scut. Rusia amenință, noi spunem ce e la Deveselu. E o structură defensivă. Rusia încearcă peste tot, nu doar la noi. Sunt amenințări și provocări. Aceste lucruri nu trebuie să escaladeze.

Nu vreau să comentez ce spune domnul Putin. Nu vreau să intrăm în retorica Rusiei. NATO e foarte ferm. Nu putem să ne schimbăm în funcție de ce zice Putin. Noi încercăm să le numim provocări, nu amenințări. Rusia poate să spună ce vrea despre scutul de la Deveselu, dacă ne gândim ce e în Crimeea.

Ne puteți urmări și pe Google News

SUA, Canada, toate statele au exprimat, la reuniunea de acum două zile, a miniștrilor Apărării din NATO, susținerea României și protejarea ei. Avem poliție aviatică, urmează unul dintre cele mai mari exerciții militare, cu peste 25.000 de militari. Dincolo de toate amenințările pe care le face Rusia, ele sunt monitorizate foarte atent, toate statele sunt cu ochii pe Rusia. Statele din flancul estic au fost asigurate de partenerii noștri că sunt alături de noi și nu ne lasă.”, a declarat Gabreil Leș la România TV.